De Loedermoeder tag

11721444_908605725879563_1489164215_n [800x600]Inmiddels ben ik hem al op verschillende blogs tegengekomen, maar hij is bedacht door de meiden van Littlewonderworld; de loedermoeder tag. Ik vond hem zo leuk, dat ik hem ook invulde. Lees je mee?

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Ik denk dat dit gemiddeld op zo’n vijf keer per dag uitkomt. Meteen ’s ochtends als ze uit bed komt, dan voor het middagslaapje, na het middagslaapje, nog een keer tussendoor en ’s avonds voor het slapen gaan. Natuurlijk verschoon ik ook meteen als ze gepoept heeft, en plassen doet ze maar heel weinig (omdat ze ook maar weinig drinkt) dus deze momenten kloppen zo wel redelijk.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Het ontbijt eten Aukje en ik altijd samen omdat Maikel dan al gaat werken. De lunch eten we negen van de tien keer samen aan tafel, maar tegenwoordig loopt ze ook wel eens met een broodje rond (oei, weer zo’n voornemen wat ik echt nooit zou doen…) Avondeten proberen we altijd met z’n drietjes thuis aan tafel te eten. Meestal lukt dat ook, en anders eten Aukje en ik met z’n tweetjes aan tafel. IMG-20150325-WA0011 [800x600]Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Elke ochtend begint ze bij ons in bed voor de televisie. Dan kunnen papa en mama nog even heerlijk verder doezelen terwijl Aukje naar leuke filmpjes kijkt. Ik schat een klein half uurtje. Verder zo min mogelijk. Als ze soms wat jengelig is dan mag ze ’s middags naar het Zandkasteel kijken. De iPad en onze telefoons mag ze niet aankomen.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja altijd. Maar dat was wel anders toen ze nog kleiner was. Toen viel ze bij mij in slaap en legde ik haar later in haar eigen bed. Nu is Aukje een hele makkelijke slaper. Soms ligt ze nog wel een half uur wakker in bed, maar dan horen we haar niet en valt ze vanzelf in slaap.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Dat ligt er een beetje aan… Etensresten vind ik niet zo erg, mits we nergens meer naartoe hoeven (supermarkt durf ik nog wel 😉 ) Spuug komt niet meer voor en bij poepvlekjes krijgt ze alles schoon aan, want als er poepvlekjes in haar kleren zitten dan is ze zelf ook vies en dan wil ik haar ook graag even wassen. Dan moet toch alles uit dus dan trek ik natuurlijk ook weer schone kleertjes aan. Te volle plasluiers kennen we hier nauwelijks…

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
In de winter draagt Aukje altijd een maillot. Ze heeft eigenlijk maar weinig sokjes nu ik erover nadenk… Maar ik heb haar nog nooit twee verschillende aangedaan nee. Denk ook niet dat ik dat ooit ga doen.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Ja hihi. Tv tijd niet maar laatst moest ik bijvoorbeeld even naar de telefoonwinkel en dat duurt altijd wat langer. Dan zorg ik dat ik een doosje rozijntjes bij me heb om haar stil te houden indien nodig. Ik moet toegeven dat het lang niet altijd nodig is, maar wel ideaal om altijd bij me te hebben voor het geval dat…

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Uhm… Eerlijk? 😉 Het ene laatje is netter dan het andere haha. Maar ik ben wel een beetje van “wat je niet ziet, dat is er ook niet” Dus als je een keer bij mij thuis bent, laat dan vooral de deuren die dicht zijn dicht haha…

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Ja dat doen we eigenlijk wel heel braaf. Het potje staat op tafel en van het merk dat wij hebben hoeven we maar twee druppeltjes te geven. Die gaan ’s avonds in de yoghurt dus dat vergeten we nauwelijks. Alleen soms op donderdag als Aukje bij mijn ouders is geweest. Dan eet ze daar yoghurt en ik vergeet wel eens om de druppeltjes mee te geven.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
–  Als ik Aukje ’s ochtends hoor kletsen dan wacht ik totdat Maikel uit bed gaat om haar te halen… Inmiddels is het erin geslopen dat hij dat elke ochtend doet. Heerlijk!
– Als Maikel en ik geen in hebben om te koken (meestal op zondag) dan trek ik een blikje sperzieboontjes uit de kast voor Aukje. Als ze dat op heeft dan mag ze nog lekker frietjes eten in de Hoeve. Beetje lui haha maar dan heeft ze nog wel wat groenten binnen.
– Soms verschoon ik Aukjes luier in de woonkamer en dan blijft die luier daar dus liggen omdat ik te lui ben om hem op te ruimen… (alleen met plasluiers trouwens!)11221429_1030381853653784_67560565169888938_oDit waren mijn loedermoeder bekentenissen. Hebben jullie de tag al ingevuld?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.