De moederdag tag

13 mei is het zover, moederdag. De dag waarop alle moeders eens lekker in het zonnetje mogen worden gezet. De dag waarop alle moeders mogen uitslapen en de dag waarom moeders eens lekker niks moeten, toch?

Moederdag, de dag om je moeder even extra in het zonnetje te zetten. Maar sinds een paar jaar draait het niet meer meer alleen om mijn moeder, maar ben ik zelf natuurlijk ook een moeder. En dus heeft moederdag voortaan een hele andere betekenis. Ik vertel vandaag iets meer over moederdag aan de hand van de moederdag tag die Sandra heeft bedacht.

Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

Toen Aukje werd geboren was ik net 28. Toen ik voor de tweede keer mama werd was ik 31.

Beschrijf je eerste moederdag als kersverse mama:

Volgens mij viel mijn eerste moederdag mij een beetje tegen, omdat Maikel er gewoon niet aan had gedacht. Gelukkig had het kinderdagverblijf wel iets geknutseld met Aukje, dus dat kon ik zelf halen en aan mezelf geven. Jeej…

Wat is het mooiste moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op moederdag?

Lekker uitslapen, wakker gemaakt worden op een schappelijke tijd en dan als verrassing een dagje weg met het gezin. Natuurlijk zou ik een cadeautje namens de kindjes wel leuk vinden, maar een dagje genieten met z’n allen vind ik toch wel het allerfijnste. Nou vooruit, en uitslapen is stiekem ook wel fijn haha. Als ik echt een cadeau moet noemen dan vind ik iets blijvends wel mooi. Bijvoorbeeld een fotoshoot met het gezin, of een sieraad met de initialen van de kinderen. Wat je nooit moet geven zijn praktische cadeaus. Bewaar die maar voor 5 december haha.

Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor moederdag?

Laat mama een dagje uitslapen en zorg dat ze die dag weinig tot niks hoeft te doen. Geloof mij, dat vinden alle mama’s fijn!

Ben jij of je partner wel eens vergeten een moederdagcadeau te kopen? Hoe heb je het opgelost?

Nee volgens mij niet. We doen eigenlijk altijd samen met mijn zus en met Maikels broer dus er is altijd iemand die het cadeau regelt.

Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

Poeh dat vind ik moeilijk. Sinds dat ik zelf moeder ben zijn we enorm naar elkaar toe gegroeid. En ineens begrijp ik al die dingen die ze vroeger altijd tegen ons zei haha.

Het leukste of meest bijzondere cadeau dat ik op moederdag kreeg/gaf was…

Vorig jaar hebben mijn zus en ik onze moeder mee naar de pedicure genomen voor een heerlijk uitgebreide behandeling. Ik was toen hoogzwanger (we gaven ons cadeau al lekker vroeg in het jaar haha) en het was erg gezellig! We doen niet zo vaak iets met z’n drieën dus dit was voor herhaling vatbaar!

Hoe zou je later herinnerd willen worden?

Als de moeder die altijd voor haar kinderen klaarstaat. Ik hoop dat ze weten dat ze altijd met alles bij mij terecht kunnen en dat ze me alles kunnen vertellen. En ik hoop dat er nog heel veel gezellige moeder-dochter uitjes gaan volgen!

Thanks voor te tag Sandra! En bij deze tag ik Monique en Nicole om de tag ook in te vullen. Fijne moederdag alvast!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.