Dreumes tag (nog net op tijd)

 dreumesVandaag is Aukje precies 23 maanden. Nog één maandje en we vieren alweer haar tweede verjaardag! Op de valreep vulde ik dus nog even de dreumes tag in. Ze is nog één maandje dreumes dus het kan nog net 😉

Wat is haar leeftijd?
Aukje is vandaag precies 23 maanden. Nog één maandje en Aukje wordt alweer twee jaar! Wat gaat de tijd toch snel (lekker cliché).

Wat is haar favoriete eten?
Aukje heeft als avondeten het liefste Maggi noedels met worteltjes en prei. En op de tweede plaats staan stamppotten. Met spekjes. Vooral die haha. Daarnaast eet ze ook erg graag fruit; druiven, mandarijnen, aardbeien en banaan zijn favoriet en haar yoghurt na het avondeten kan ze ook echt niet missen!ijsjeHet meest favoriete tussendoortje?
Knijpfruit, rozijntjes, stukjes worst, olijven (ja echt) en rijstwafeltjes. Sinds kort lust ze ook ijs en daar vraagt ze dan ook bijna dagelijks om haha. Natuurlijk krijgt ze het niet elke dag want dat vind ik gewoon niet nodig, maar af en toe kan geen kwaad.

Wat is haar favoriete drinken?
Aukjes favoriete drinken is toch wel appelsap. Dan krijgt ze van mij niet zo vaak want dat vind ik niet nodig. Ze lust ook gewoon water, aanmaaklimonade en melk dus we wisselen af.

Favoriete televisieprogramma?
Ik dacht dat het Bumba was maar ik geloof dat Jokie (van de Efteling) het wint van Bumba.bouwenFavoriete boek?
Aukje vindt alle boekjes leuk. Ze leest (en bladert) erg graag. Ook heeft ze steeds meer de rust om echt te luisteren als ik voorlees.

Favoriete speelgoed?
Dat is erg wisselend, ze kleurt graag met stiften, bouwt graag met duplo, wandelt met de poppen buggy, maar het allerliefste haalt ze één voor één alle boeken uit de boekenkast om ze bij mij op de bank door te bladeren.

Favoriete kleur?
Geen idee. Ze vindt ze volgens mij allemaal even leuk 🙂kleurWat maakt haar verdrietig?
Ze wordt verdrietig als ik haar “straf” door haar op de trap te zetten als ze iets doet wat echt niet mag. Zo zielig! Dan ben je niet lang boos meer haha.

Hoe noemt ze papa en mama?
Gewoon mama en papa 🙂

Wat is haar favoriete knuffel?
Aukje heeft geen favoriete knuffel. Ze heeft een paar knuffels in bed liggen maar daar hecht ze geen waarde aan. Even leek het erop dat “aapie” een favoriet ging worden omdat hij overal mee naartoe moest, maar dat is (gelukkig) weer voorbij.speelschuurEen favoriete activiteit?
Spelen in de speelschuur! Daar maak je Aukje echt super blij mee.

Wanneer slaapt ze?
In principe slaap Aukje overdag van ongeveer 12.00 uur tot ongeveer 14.30 uur. Soms wat langer en soms wat korter. ’s Avonds gaat ze rond 19.00 uur naar bed en meestal is ze dan weer wakker rond 7.0 uur ’s ochtends (soms 7.00 uur en soms 8.00 uur).

Wat maakt haar druk?
Als ze aandacht wil en ze merkt dat wat ze doet, leuk gevonden wordt. Dan gaat ze de clown uithangen. Ook voor het slapen gaan dan is ze meestal best wel druk. Even lekker uitrazen 🙂

Wat maakt haar geweldig?
Wat niet 😉 Ik vind Aukje echt ontzettend grappig, en super lief. Als ze “lief” tegen me zegt dan smelt ik helemaal weg. Wanneer ze leuke muziek hoort dan gaat ze dansen en als ze vrolijk is dan gaat ze kletsen en zingen. Ze pakt iedereen hier op de Hoeve in, personeel maar ook gasten. Overal gaat ze even kletsen en dat vinden de meeste mensen maar al te gezellig. Soms haalt ze het bloed onder mijn nagels vandaan, maar de meeste tijd vind ik haar helemaal geweldig. Mijn lieve kleine moppie! <3dreumes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.