Een basisschool kiezen, hoe doe je dat?

Moppie6Je zou misschien denken dat het voor mij als juf een makkelijke keuze is, maar niets is minder waar. Een basisschool kiezen voor Aukje lijkt me namelijk nog best moeilijk, misschien juist omdat ik juf ben en er wellicht wel veel te veel over nadenk...

Aukje is nog geen 2,5 jaar oud, maar toch ben ik al aan het nadenken over een basisschool. Wij wonen namelijk in een vrij jonge wijk, dus is de kans best aanwezig dat er een wachtlijst is op de school van onze keuze. Om te voorkomen dat we worden teleurgesteld ben ik dus alvast begonnen met rondkijken.

Als eerste ben ik gaan kijken naar welke scholen er hier in de buurt zitten. Ik kwam erachter dat er vier scholen in aanmerking zouden komen, als we puur zouden kijken naar de afstand. Ik ben en blijf natuurlijk een juf, dus ik ben naar de site van de onderwijsinspectie gegaan, om te kijken naar alle inspectieverslagen. Een inspectieverslag zegt natuurlijk niet alles, maar je krijgt wel een eerste beeld.

Daarna ben ik naar de sites van alle vier de scholen gegaan om te kijken naar de onderwijsvisie en de schoolgids. Naar aanleiding hiervan viel er al vrij snel één school af. Dit is een school met een wat vrijer onderwijs, waarvan ik weet dat het niet goed bij mij past en naar verwachting ook niet goed bij Aukje zal passen. Ik merk dat Aukje erg veel baat heeft bij regelmaat en structuur, dus dat zoek ik dan ook in een basisschool.

Wat mij betreft zijn er nu dus nog drie mogelijkheden. Het zou ideaal zijn als alle drie de scholen binnenkort een open dag zouden organiseren zodat we lekker vrijblijvend eens een kijkje zouden kunnen nemen op de scholen. Helaas heb ik op geen van de sites informatie hierover gevonden, dus dan wordt het gewoon een rondleiding op de scholen zodat we toch een indruk krijgen. Ook stond er nergens iets over wachtlijsten, dus ik denk dat daar dan ook geen sprake van is. Voor de zekerheid wil ik deze week wel even naar alle drie de scholen bellen, om te vragen naar een eventuele open dag en of er wachtlijsten zijn. Wanneer dit niet het geval is, dan wachten we lekker totdat Aukje 3 jaar oud is en gaan we dan pas verder met onze zoektocht 🙂 Tijd genoeg nog, dus ik hou je op de hoogte!

Waar heb jij naar gekeken bij de keuze van de basisschool?

P.S. Wil je hulp bij het zoeken naar een basisschool? Kijk dan eens naar deze handige checklist, misschien heb je er wel wat aan!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.