Een smerig vakantiehuisje…

vies vakantiehuisje

“Wauw, wat een mooi huisje!” Was mijn eerste gedachte toen ik binnenkwam. Ruim, sfeervol, mooi uitzicht en op het eerste gezicht prima schoon. Totdat we boven kwamen…

Een modderige entree

Vorige week vrijdag vertrokken we voor een weekje vakantie. We boekten eens iets anders dan anders en vertrokken na schooltijd, zodat we op tijd aan zouden komen. Rond een uur of drie kwamen we aan bij het huisje. Van buiten zag het er super uit, beetje zanderig en modderig voor de deur, maar ach, we hadden allemaal onze pantoffels meegenomen dus schoenen uit, pantoffels aan en niks aan de hand.

Het voordeel van de twijfel

Eenmaal binnen keken we even rustig rond. Het zag er goed uit! We hadden een erg ruim huisje, dus bekeken op ons gemak alle slaapkamers om vervolgens een keuze te maken wie waar zou slapen. En toen begon het. We kozen een kamer voor de meisjes uit en al gauw viel mijn oog op een vieze plek op de vloer. Niet een klein vlekje, maar echt een ontzettend grote, plakkende vlek. Toen ik verder keek kwam ik een muntje van 2 cent tegen, een chipje en een snoeppapiertje. Uh, bijzonder, maar oké, het lag half onder het bed dus het voordeel van de twijfel.

Was er wel gepoetst?

Maar helaas, hoe langer we in het huisje waren, hoe meer we tegen kwamen. Ook in de andere slaapkamers zaten vieze plekken op de vloeren, een plakkende trapleuning, druppels aan de zijkant van het bed, twee smerige toiletten, vieze lichtknopjes en zelfs het servies in de kastjes was niet schoon. Heel eerlijk, de spinnenwebben aan het plafond waren ook aanwezig, maar daarvan kan ik nog begrijpen dat die over het hoofd zijn gezien tijdens het poetsen (thuis zitten ze er ook voordat ik met mijn ogen kan knipperen) maar de rest? Was het huisje überhaupt wel schoongemaakt?

Zelf aan de slag

Omdat het inmiddels bedtijd was voor de meisjes, besloot ik om een aantal dingen zelf onder handen te nemen. Gelukkig had ik van die handige allesreinigerdoekjes meegenomen en heb ik ook altijd vaatdoekjes en een spuitbus met keukenreiniger bij me als we naar een vakantiehuisje gaan. Alle plakkende klinken, knopjes, tafels en trapleuningen waren daarmee zo schoon. Tijd voor de toiletten. Volgens mij zijn de toiletten nog nooit zo schoon geweest in dat huisje, graag gedaan voor de bezoekers die na ons komen 😉

Schoon servies

Even twijfelde ik over de vloer, maar bedacht toen dat het van de zotte was als ik het huisje ook nog eens zou gaan dweilen. Ik bedoel, wat ik nu had gedaan was al teveel, maar dweilen zou wel echt het toppunt zijn. Terwijl ik de vaatwasser vulde met alle glazen, borden en bestek, zodat wij de dag erna in ieder geval schoon servies zouden hebben, nam ik me voor om de volgende dag naar de receptie te lopen en te vragen of ze opnieuw wilden komen dweilen.

Op naar de receptie

De volgende dag moest Maikel met Aukje op en neer voor het proefzwemmen, dus ik was alleen met Emmi in het huisje. Het weer was ontzettend slecht, maar ik moest toch een boodschap doen en besloot om vooraf even naar de receptie te lopen. Bij de receptie legde ik het probleem uit. Na een “wat vervelend” vroeg de medewerkster of ze opnieuw moesten komen dweilen, om vervolgens te vragen of ze alleen beneden of ook boven moesten dweilen. Uhm, hallo, heb je iets van mijn verhaal gehoord? Vooral boven dus. Als compensatie kregen we een luxe uitcheck aangeboden, waarbij we de bedden niet af hoefden te halen, het vuilnis niet weg hoefden te brengen en de vaatwasser niet uit hoefden te laden. Niet helemaal in verhouding als je het mij vraagt, maar goed.

Met de Franse slag

Na de boodschappen kwam ik thuis en ik zag dat de poetsploeg was geweest. De woonkamer was nog nat dus duidelijk dat ze daar waren geweest, fijn. Snel liep ik naar boven, maar daar verdween mijn blijdschap al snel. Wat hadden ze gedaan? De badkamer gedweild (maar daar was al niks mis mee) en ik zag precies één dweilstreep rondom ons bed. That’s it. De overige drie slaapkamers, juist ja, de drie slaapkamers met smerige plakvlekken, waren ze helemaal niet geweest!! Dat bleek wel uit het feit dat datzelfde muntje, chipje en snoeppapiertje nog steeds op de grond lagen. Ik kon wel janken.

Assepoester

Het was inmiddels ontzettend slecht weer en omdat Maikel met de auto weg was, wilde ik niet weer dat hele stuk met Emmi terug naar de receptie lopen. Daarnaast was ik het gezeik ook beu en ik wilde gewoon van de vakantie genieten. Ik besloot om zelf de vloer flink in te spuiten met min keukenreiniger en op handen en knieën, ja echt, de kamers zelf onder handen te nemen. Dan was het tenminste klaar en schoon (genoeg) voor onze vakantie.

Slechte service!

Bij het uitchecken wilde ik het natuurlijk nog wel even benoemen. Ik begrijp heus wel dat poetsers maar een bepaalde tijd krijgen om een huisje te poetsen en het kan natuurlijk altijd een keer voorkomen dat je wat pech hebt, maar dat je het dan aangeeft en het vervolgens nog niet wordt opgelost, dat vind ik wel een dingetje. Bij de receptie gaf ik dus nog een keer mijn ervaring aan. De receptioniste (volgens mij dezelfde als toen ik eerder kwam klagen) zei niks en keek me alleen maar aan. Toen ik wegging zei ze “Excuses voor de schoonmaak, hopelijk is de rest van het verblijf toch naar wens geweest”. En daar kon ik het dus mee doen.

Voor mij nooit meer

Nee dus, het verblijf is niet naar wens geweest, want als ik had geweten dat ik eerst het huisje zelf van boven tot onder zou moeten poetsen dan had ik mijn eigen dweilstok wel meegenomen. Ik heb ze de kans gegeven om het probleem op te lossen, maar dat werd helaas niet goed opgepakt. Het had zo anders gevoeld als ze het wel goed hadden schoongemaakt na mijn klacht, of na de “tweede schoonmaak” even aan de deur waren gekomen om te vragen of het nu wel in orde was, maar helaas. Ik weet in ieder geval dat we nooit meer naar dit park teruggaan. De volgende keer gewoon weer naar een van onze oude vertrouwde parken waar het wel altijd goed is.

Wat zou jij hebben gedaan in deze situatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.