Een stapje terug

kanten top

Nog nooit heb ik zo weinig nieuwe blogs gepubliceerd als de afgelopen twee maanden. Ik had gehoopt dat het tijdelijk zou zijn maar ik ben bang van niet, ik denk echt dat ik even een stapje terug moet doen…

Geen zorgen, er is niks ergs aan de hand hoor. Een paar weken geleden schreef ik al dat er tijdelijk misschien niet meer elke dag een blogpost online zou komen, maar ik merk dat het me nog steeds niet lukt om elke dag te schrijven. Mijn vaste schrijfdagen zijn natuurlijk komen te vervallen nu de kids al weken elke dag thuis zijn en dus ben ik weer op de avonden aangewezen. Tel daar bij op dat ik al weken erg slecht slaap en dan kan je je vast voorstellen dat ik ’s avonds niet altijd zin heb om de laptop erbij te pakken.

Naast de zin heb ik ook een ontzettend vol hoofd. Ik ben natuurlijk de hele dag alleen thuis met de kinderen dus dan is er niet zoveel tijd om na te denken. Maar zodra de meisjes in bed liggen begint mijn hoofd. Ik pieker over van alles, ben een slechte prater dus dat blijft lekker door mijn hoofd spoken en daardoor staat mijn hoofd er ook niet zo naar om luchtige blogjes te schrijven. Ik heb er gewoon geen zin in.

Daarnaast gaat Aukje vanaf maandag weer twee tot drie dagen per week naar school en dat betekent niet alleen dat Emmi waarschijnlijk ontzettend zal moeten wennen om weer alleen thuis te zijn (die twee spelen namelijk de hele dag samen nu) maar dat betekent ook dat ik weer drie dagen per week opgeroepen kan worden om te vervangen op school. Het is natuurlijk een flinke tijd geleden dat ik echt voor de klas heb gestaan (oké, ik heb een paar maanden terug mogen vervangen maar dat waren pas twee dagen) dus het zal wel weer wat extra energie kosten en ik kan me dus helemaal voorstellen dat ik dan ’s avonds gewoon lekker op de bank voor de televisie wil hangen zonder nog na te hoeven denken over een blog voor de volgende dag.

Even afwachten dus hoe het gaat lopen. Misschien hoef ik wel helemaal niet te vervangen en geeft het juist wel wat extra rust als Aukje weer naar school gaat, misschien loopt het helemaal anders, we zien het wel. Hoe het er hier op mijn blog uit gaat zien kan ik dus nog niet zeggen. Heb ik zin en tijd om te schrijven dan doe ik dat en zo niet, dan niet. We gaan het zien…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.