Voor de eerste keer naar de tandarts

eerste keer naar de tandartsGisteren was het zover, Aukje mocht voor de eerste keer naar de tandarts. Omdat Maikel en ik bij dezelfde tandarts zitten, gingen we altijd al met z’n drietjes er naartoe, maar gisteren mocht Aukje ook zelf in de stoel…

Ik was van tevoren een beetje huiverig voor hoe het zou gaan. Ik ken Aukje natuurlijk goed genoeg om te weten dat ze echt niet zomaar haar mond open doet voor een vreemde en al helemaal niet als ze daar op dat moment geen zin in heeft. Ik was dus erg benieuwd hoe het zou gaan. We hadden om 10.00 uur een afspraak, dus ruim van tevoren stapten we allemaal met fris gepoetste tandjes de auto in, op weg naar de tandarts.

Toen we in de wachtkamer binnen kwamen, begon Aukje meteen te spelen. Dat was een goed teken. Zodra we tandarts ons kwam halen werd het al spannender. Aukje wilde opgetild worden en samen liepen we naar binnen. Ik mocht als eerste in de stoel gaan zitten en vroeg of Aukje bij me kwam. “Nee!” zei ze meteen heel stellig. Oké, dan niet.

Ik ging als eerste en de tandarts deed zijn ding. Ondertussen stond Maikel met Aukje naast ons. De tandarts legde steeds precies aan Aukje uit wat er gebeurde (vrij weinig eigenlijk haha aangezien alles goed was 😉 ) Al snel was ik klaar, maar Aukje wilde nog steeds niet, dan Maikel maar eerst. Eigenlijk ging dat precies hetzelfde. Aukje vond het maar wat interessant om te zien allemaal, maar zelf in de stoel? Echt niet! Ook niet bij mij of Maikel op schoot.

Toen de tandarts vroeg of hij Aukjes tandjes mocht tellen draaide ze zich heel resoluut om. Helaas, ook niet toen ik haar vast had. Ze deed haar mond niet open… We besloten om het voor nu maar hierbij te laten. We wilden niks forceren en zo een angst voor de tandarts gaan creëren, maar we kregen wel huiswerk mee van de tandarts; oefen thuis maar veel en bereid haar maar goed voor, dat ze de volgende keer wel haar mond open doet…

Dus een tipje van mij, gaat je kindje voor de eerste keer naar de tandarts? Oefen dan thuis met het openen van de mond en het laten kijken naar de tandjes. Hopelijk gaat het dan beter dan bij ons!

Hoe deed jouw kindje het de eerste keer bij de tandarts?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.