Hoera, Emmi is jarig!

Hieperdepiep hoera! Vandaag is Emmi jarig! En ondanks dat er geen bezoek mag komen, maken we er samen een gezellige dag van. Ontbijten met pannenkoeken, veel dikke verjaardagsknuffels en kusjes, taart, cadeautjes en zelfgemaakte slingers. En om jullie ook een beetje leuke dag te bezorgen, speciaal ter ere van Emmi’s verjaardag, heb ik een aantal van haar leukste uitspraken op een rijtje gezet…

  • Enkele weken geleden waren we een dagje in Plopsaland. Toen we er al een paar uur op hadden zitten besloot ik dat de meisjes allebei nog een ding mochten kiezen om te doe en dat we daarna naar huis zouden gaan. Aukje koos twee attracties uit en toe ik aan Emmi vroeg wat ze graag nog zou willen doen was haar antwoord: “naar huis”.
  • In de kamer hangt een thermostaat. Emmi wijst ernaar en vraagt hoe laat het is (“Hoeveel is het uur?”) Ik zeg dat het 9 uur is, waarop ze antwoordt met “Waarom niet 8?”
  • Emmi speelt graag rollenspellen. Tijdens een spel eerder deze week pakte ze een speelgoedtelefoon, ze neemt op en ik hoor haar zeggen: “Hoi, met mama. Goeie naam hè?!”
  • Vorige week stopte Aukje een kaartje bij haar vriendin in de brievenbus. Emmi wilde dit ook bij haar vriendin doen, maar ik weet niet waar haar vriendin woont dus dat zei ik dan ook. Zegt Emmi: “Ik weet het wel, bij haar papa en mama”. Ik moet lachen en vertel haar dat ik niet weet waar haar papa en mama wonen, maar ook daar heeft ze een antwoord op: “In hun huis!”
  • Emmi vindt het ontzettend leuk om te bellen. Een tijdje terug had ze haar oma aan de telefoon en ik hoorde oma vragen “wat ben je aan het doen? Ben je fijn aan het spelen of aan het puzzelen?” Waarop Emmi antwoordde: “Nee, aan het bellen”.
  • We hebben twee potjes in huis, eentje staat er boven en eentje beneden. Laatst zei Emmi dat het potje van beneden naar boven moest “want dan kan ik kiezen op welk potje ik ga zitten”.
  • Het lukt Emmi nog niet om zindelijk te worden, al zegt ze zelf dat ze voortaan op de wc gaat als ze 3 is (we zullen zien), maar laatst dacht ik iets te ruiken, dus ik vraag haar of ze gepoept heeft. Haar antwoord was een iets te enthousiaste ja. Omdat Emmi heel snel rode billen krijgt zucht ik en vraag ik, meer aan mezelf dan aan haar, “hoe lang zit dat er al in?”. Haar antwoord: 1 uur!
  • Deze week viel Emmi in de tuin. Maikel vroeg waar ze pijn had, in de veronderstelling dat ze de zere plek aan zou wijzen. In plaats daarvan was haar antwoord: “Hier aan de linkerkant”.
  • Emmi spreekt het woord ‘wel’ uit als ‘jel’. Deze week verbeterde Maikel haar en in een poging om het haar goed te laten zeggen zei hij: “Zeg maar na, wwwwwwwel”. Waarop Emmi doodleuk zei: “Dat zei ik al”.

Ik merk dat de opmerkingen in het echt leuker waren dan op papier, toch hoop ik dat ze in ieder geval een glimlach op jullie gezicht hebben getoverd. Op naar deel 2…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.