En toen was ik de vierde

“Oh ik roep altijd gewoon “Volgens mij ben ik de vierde wachtende” en dan krijg ik mijn boodschappen gratis.” Om de een of andere reden gebeurt dit nogal regelmatig bij sommige mensen, maar nou nooit bij mij. Tot afgelopen maandag…

Voor de zoveelste keer krijg ik een euforisch appje van mijn zus. Ze was alweer de vierde wachtende bij de Jumbo en kreeg al haar boodschappen gratis. We grappen nog wat over de app dat onze Jumbo het nooit zover laat komen en dat ik dat toch nooit durf te zeggen als het wel een keer zover is en na een korte cursus assertiviteit over de app beloof ik plechtig aan haar dat ik het ook zal zeggen als het een keer voor komt en daarmee sluiten we het onderwerp af.

Tot afgelopen maandag. Aukje had een studiedag dus we gingen iets leuks doen met z’n allen waardoor we de weekboodschappen niet konden doen. Omdat er dinsdag ook een drukke dag op de planning stond besloot ik rond bedtijd dat Maikel de meisjes wel in bed kon leggen en dan zou ik ondertussen boodschappen gaan doen. Ik had er totaal geen zin in na een dag in het zwembad dus met lichte tegenzin vertrok ik.

Het was gelukkig lekker rustig in de winkel dus ik kon op mijn gemakje alles verzamelen. De laatste tijd mopper ik nog wel eens dat er zoveel schappen leeg zijn maar ook dat was dit keer niet het geval. Nadat ik alle boodschappen had kwam ik bij de kassa aan. Ik keek om me heen en na een minuut drong tot me door dat ik de vierde wachtende was. Ik telde nog eens en nog eens en toen ik het zeker wist “riep” ik naar de kassière “Volgens mij ben ik de vierde”. Zenuwachtig riep ze snel haar collega erbij en na nog eens een paar minuten wachten kwamen er dan eindelijk twee kassa’s bij.

Toen ik aan de beurt was wilde de kassière mijn scanner aannemen. Ik zei er nog een keer bij dat ik de vierde was en twijfelachtig keek ze me aan. Ze vroeg het na aan haar collega en haar antwoord was dat ze haar collega had geroepen maar dat het wel lang duurde voordat ze kwam. Ik zei nog maar een keer dat ik al de vierde was voordat ze iemand erbij had geroepen (ik was helemaal trots op mezelf dat ik het nog een keer durfde te zeggen) en toen kon ze niet anders dan toegeven dat ik inderdaad de vierde was. Mijn volle kar (ter waarde van € 85,-) mocht zo met me mee naar huis, wat een geluk!

Voor sommigen klinkt dit misschien een beetje gek, maar ik ben altijd ontzettend bescheiden geweest. Sinds ik kinderen heb ben ik al wat assertiever geworden maar nog steeds kon ik wel een cursusje gebruiken 😉 Dat ik dit bij de Jumbo zelfs een paar keer durfde te zeggen is al een flinke stap vooruit hihi. En ze hebben die regel zelf bedacht en opgehangen in de winkel dus dan mag ik er ook gebruik van maken, toch?

Ben jij al eens vierde wachtende geweest bij de Jumbo?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.