Er gaat een wereld voor ons open…

“Staat die er bij jullie op?” Met grote ogen keek Aukjes vriendinnetje ons aan toen ik voorstelde om de Grote Slijmfilm te kijken. Ik moest lachen, Netflix is tegenwoordig bij de meeste kinderen heel gewoon, zo gewoon, dat ze niet eens meer weten wat een DVD is. Maar bij onze kinderen was dat precies andersom, tot gisteren…

Old school

Natuurlijk hebben wij gewoon een televisie in huis. En ja, die televisie is ook nog eens slim 😉 Daar ligt het allemaal niet aan. Tot gisteren konden we alleen old school televisie kijken, oftewel, kijken wat er op dat moment werd uitgezonden. We konden niets opnemen, niet vooruit spoelen, niets terugkijken en al helemaal niets online kijken zoals Videoland of YouTube. Wij keken gewoon nog elke avond in de ouderwetse tv-gids, mopperden dan dat er voor de zoveelste keer niks op tv kwam, keken vervolgens toch naar een of andere flutfilm inclusief alle bijbehorende reclames en keken vooral uit naar het moment dat ook wij meer met onze televisie zouden kunnen.

Slecht internet

De reden waarom het bij ons allemaal nog zo old school ging, was omdat we ontzettend slecht internet hadden. Geloof het of niet, want we wonen praktisch naast Ziggo, maar even in het kort uitgelegd, internet kwam bij ons binnen met een snelheid van 3 mbps en nu we glasvezel hebben komt het binnen met 600 mbps. Je kunt je voorstellen dat dat nogal wat scheelt! De gewone websites gingen meestal nog wel, maar wilde ik op Insta of Facebook dan moest ik echt mijn wifi op mijn telefoon uitzetten, dat kon het internet gewoon niet aan. Laat staan het kijken van een YouTube filmpje of het bijwonen van een online vergadering. Wilde ik voorheen 20 foto’s versturen dan deed ik daar zo’n drie uur over en nu? Ik kan niet wachten om het uit te testen!.

Netflix, Videoland, Disney +

Dit was dus ook de reden dat wij nog zo’n beetje de enige Nederlanders waren zonder Netflix. Niet omdat we nooit een abonnement aan wilden schaffen, maar ons internet kon dat gewoon niet aan. Je kunt dus wel stellen dat we nog heel wat in te halen hebben de komende maanden 😉 Maare, omdat wij natuurlijk nog helemaal nieuw zijn in het televisieabonnementen land (en we stiekem al heel blij zijn met de uitbreiding van de gewone zenders haha) kunnen we wel wat advies gebruiken. Welke abonnementen moeten we echt aanschaffen en waarom? Want mijn gevoel zegt nu dat ik liever Videoland aanschaf dan Netflix, maar misschien zit ik er wel helemaal naast. Dus help me out!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.