Even bijkletsen

Hoe is het nu hier? Hoe gaat het met Aukje nu ze een start heeft gemaakt in groep 4, met Emmi nu ze alweer een tijdje zindelijk is, met mij en met Maikel? Tijd om eens bij te kletsen!

Aukje

De eerste drie schoolweken zitten er alweer bijna op. Aukje heeft een goede start gemaakt in groep 4, maar ze vindt wel dat ze zo veel en hard moet werken in groep 4. Feit blijft dat Aukje een ontzettend jonge leerling is en ik blijf twijfelen of we er vorig jaar goed aan hebben gedaan om haar na ruim anderhalf jaar kleuteren door te laten gaan naar groep 3 (op advies van de juf) maar goed. Aukje moet van mij dagelijks oefenen met lezen thuis, omdat ik echt verschil merk als we dit niet doen. Ze vindt dit oefenen niet leuk, maar ze accepteert het. Dat is ook meteen haar voordeel, ze is op school ook een hele serieuze leerling en dat helpt wel mee. Ze wil nu heel graag een abonnement op Squla dus dat hebben we haar dan ook beloofd als beloning voor het oefenen. Ze heeft niet in de gaten dat ze daarmee alleen maar meer gaat oefenen voor school haha maar dat is niet erg, ze kan wel wat extra oefening gebruiken.

Verder gaat het goed met Aukje. Ze is vrolijk, begint echt al een dametje te worden inclusief bijbehorend gedrag. Soms een beetje tegendraads, eigenwijs, en steeds meer een eigen wil. Alleen maar goed, want dat kon ze wel gebruiken, maar soms moet ik ook wel even wennen aan dat weerwoord of dat ‘puberale’ gedrag bijvoorbeeld. Daar tegenover staat dat ze ook ontzettend lief is, soms zelfs te lief waardoor ze bijvoorbeeld voor Emmi op gaat ruimen, omdat ze weet dat ik dat fijn vind. Een schatje is het!

Daarnaast is ze begonnen met dansles en de eerste les was een succes, dus hier gaat ze voorlopig zeker mee door, super leuk! Ze eet goed, drinkt wat minder goed maar dat vinden beide dames hier lastig en groeit als een speer. Ze draagt nu maat 128 en het vinden van broeken is een heuse uitdaging geworden, omdat ze echt heel smal is en hele lange benen heeft. Lang leve de rokjes en kniekousen zullen we maar zeggen. Ze heeft nu twee grote mensen tanden en haar derde tand zit los, benieuwd hoe lang dat nog gaat duren.

Emmi

Dan hebben we Emmi, een totaal ander kind dan haar grote zus. Emmi is een ontzettende knuffelkont die iedereen zo om haar vingers windt, vooral haar papa ๐Ÿ˜‰ Emmi is nu alweer een tijdje zindelijk overdag en dat is erg fijn! Het leek er even op dat ze een terugval kreeg, maar inmiddels gaat het alweer een flinke poos goed. ’s Nachts draagt ze nog wel een luier, maar dat is prima.

Emmi heeft een behoorlijke eigen wil en mening en ik houd mijn hart vast voor haar puberteit. Als we haar ’s avonds naar bed brengen dan heeft ze minimaal een uur nodig voordat ze echt slaapt, omdat ze dan nog te druk is met spelen en smoesjes bedenken. Hier gaan we nog wel wat op bedenken hoor, want ze heeft haar slaap natuurlijk wel gewoon nodig. Ook komt ze op het moment ook regelmatig ’s nachts uit haar bed dus dat is ook wel een dingetje.

Emmi groeit ook goed, begint eindelijk wat babyvet te verliezen en draagt maat 104. Voorzichtig aan durft ze wat meer nieuwe dingen te proeven en dat maakt het eten koken ’s avonds wel makkelijker. Verder knuffelt en kust ze ontzettend graag en vindt ze het geweldig als er na schooltijd vriendinnen van Aukje komen spelen.

Ze hangt graag de clown uit en heeft het precies in de gaten wanneer ze bijna de grens heeft bereikt. Ze zoekt graag dat randje op en weet dat ze ons soms aan het lachen krijgt terwijl we dan eigenlijk zouden moeten mopperen. We zeggen ook wel eens dat ze later in GTST gaat spelen, want ze kan ook wel een enorme dramaqueen zijn. Maar wel een hele leuke en lieve gelukkig.

En met mij en Maikel

En met ons gaat ook alles goed ๐Ÿ™‚ Weinig bijzonderheden te melden. We groeien ook goed haha, nee hoor grapje. Het gaat lekker met sporten, inmiddels heb ik nu drie keer de les Power zelf gegeven en ik vind het erg leuk, dus wie weet wat dat nog voor een staartje gaat krijgen. Verder blijf ik druk met mijn blog, Insta, werken op de Hoeve en invallen op school. Geen tijd om stil te zitten dus ๐Ÿ˜‰

En hoe gaat het met jullie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.