Familiedag

11402982_1013166038708699_5485656566359020081_nAfgelopen zondag hadden we onze jaarlijkse familiedag van de familie Habraken. Een groot feest voor Aukje! Een dag vol familie en bekenden en dus een dag vol met aandacht, wat wil een kind (nou ja, Aukje in ieder geval…) nog meer… 

Om half 3 begon de familiedag. Een fijne tijd, aangezien er redelijk veel kleine kinderen in de familie zitten en de meesten tegen die tijd wel wakker worden uit hun middagslaapje. Omdat de familiedag bij ons op de Hoeve was, was het voor mij niet erg dat Aukje nog lag te slapen. Onze babyfoon heeft een groot bereik dus ik kon alvast naar de familie gaan terwijl Aukje nog heerlijk in bed lag.

De dag begon in de speelschuur, waar de kinderen lekker konden spelen en de volwassenen onder het genot van een kop koffie met gebak konden socializen.  Al gauw werd Aukje wakker en ze was helemaal blij dat ze ook naar de speelschuur mocht. Ze kreeg een bekertje ranja, at een koekje en zodra ze haar grote neven en nichten zag werd ze helemaal enthousiast! Eén grote neef in het bijzonder, zodra ze hem ziet begint ze altijd te glunderen en wil ze niks liever dan samen knuffelen en spelen. Gelukkig vinden haar grote neven en nichten het ook erg leuk om met Aukje te spelen, dus terwijl zij met Aukje aan de haal gingen kon ik ook even lekker wat drinken.

Nadat de kinderen zich even konden uitleven gingen we met z’n allen naar buiten. We gingen bamboe bouwen. De volwassenen werden in 2 teams verdeeld en kregen de opdracht om een zo origineel mogelijk bouwwerk te maken, met als thema “reizen”. Terwijl de volwassenen gingen bouwen, gingen de kinderen ook hun eigen gang. De grotere kinderen maakten hun eigen bamboe bouwwerk (leuk woord voor scrabble 😉 ) en de kleintjes vermaakten zich met het plukken van bloemen, en het rondrijden (nou ja, rond worden geduwd…) in kratjes op wieltjes. De hele dag kreeg Aukje volop aandacht van alle ooms, tantes, neven en nichten. En als er iemand van aandacht houdt dan is het Aukje wel… Er was altijd wel iemand die met haar aan het spelen was en ze had de tijd van haar leven. Ook tijdens het avondeten kwam ze geen aandacht tekort. Eerst even lekker bij mama op schoot frietjes, olijven en brood eten en daarna weer lekker in de speeltuin met haar grote neven en nichten.

Maar ook aan de familiedag komt een eind. Zodra ik tegen Aukje zeg dat we gaan slapen wil ze altijd iedereen een kusje geven haha. Dat duurde een beetje te lang, dus we hebben maar even gezwaaid. Na een vlugge wasbeurt heb ik Aukje lekker schoon in bed gelegd, en na alle indrukken en het vele spelen van die dag was ze zo vertrokken naar dromenland… Slaap lekker lieverd!

Hebben jullie ook wel eens familiedag en zijn jullie kindjes ook zo dol op hun neven en nichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.