Fijne Koningsdag!

Sinds enkele jaren vier ik al geen Koningsdag meer, omdat ik dan op de Hoeve moet werken, maar toch zijn er dit jaar twee dingen anders. Normaal gaan we met Koningsnacht eigenlijk altijd wel een drankje doen in de stad en vandaag hebben we geen vol terras en dus hoef ik ook niet te werken…

Vandaag is het Koningsdag. Een dag waarop we normaal gesproken altijd personeel tekort komen op de Hoeve en ik dus eigenlijk altijd moet werken., want als het mooi weer is dan is het gewoon druk op het terras. En eigenlijk heb ik nooit anders gedaan, want voordat de Hoeve er was werkte ik nog in een Grand Café op de markt in Eindhoven en dus werkte ik ook altijd met Koninginnedag. Super gezellig, want je krijgt toch de sfeer en gezelligheid mee, alleen aan de andere kant van de bar. Dit jaar is alles anders helaas, en bij gebrek aan het vieren van Koningsdag dit jaar, blik ik gewoon even terug op alle andere jaren.

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Zoals ik net al schreef werkte ik eigenlijk altijd met Koningsdag. Er was een jaar dat we allemaal gekleurde brillen hadden gekregen van Coca Cola. Ik had ze alledrie opgezet, gewoon voor de lol. Eén van de gasten aan mijn bar wilde een zonnebril hebben, maar ik vond ze zelf allemaal veel te leuk. Voor de grap zei ik dat hij er eentje mocht kopen voor € 50,-. Hij was helemaal blij en kocht dus werkelijk de bril van mij over. Haha ik mag hopen dat hij er nog steeds veel plezier van heeft, want het was dus gewoon een gratis Coca Cola bril.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Zelf vind ik er niet zoveel aan, omdat het dus een gewone werkdag is. Maar ik ben dol op verkleden en schminken dus meestal pak ik wel lekker uit op zulke dagen. Dat vind ik dan wel erg leuk!

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Jazeker! Al heb ik dit jaar niks nieuws gekocht omdat we natuurlijk gewoon thuis zijn. Maar we hebben vast nog genoeg liggen.

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

Van heel veel andere ouders heb ik gehoord dat ze allerlei koningsspelen voor thuis hadden meegekregen van school. Bij ons gelukkig niet haha.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Zelf ga ik dus nooit naar de vrijmarkt, maar ik hou ook helemaal niet van tweedehands dus ik vind het niet zo erg. Zelf hebben we zooi genoeg dus daarvoor zou het misschien wel goed zijn om eens een kraampje neer te zetten haha.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Tompouce, zo lekker! Die ga ik vandaag ook zeker even scoren bij de weekboodschappen.

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Ik denk dat we dan met z’n drieën (Maikel moet werken) een filmmarathon houden. Popcorn erbij, lekker wat te drinken, gordijnen dicht en een stapel dvd’s.

Het leukste oud Hollands spelletje?

Ik hou helemaal niet van oud Hollandse spelletjes, echt vreselijk. Maar als ik dan perse moet kiezen dan ga ik voor koekhappen. Gewoon omdat dat lekker is haha.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Ik wist niet eens dat er een Koningsdag trekking bestond! Nee dus.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Oh jeetje ik heb werkelijk geen idee. Het lijkt me eerlijk gezegd vreselijk om koningin te zijn. Misschien zou ik dan eindelijk eens genieten van een dag voor mezelf, terwijl anderen mijn huishouden voor me doen ?

Deze tag is een paar jaar geleden bedacht door Nathalie van Volgmama.

Fijne Koningsdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.