Het gaat goed met mijn buik!

Al verschillende keren schreef ik hier een update over mijn buik. Ik bleef maar aansukkelen, hij bleef opgezet en ik had er steeds opnieuw last van. Maar sinds kort gaat het eigenlijk echt heel erg goed en dat komt door dit simpele “in de supermarkt verkrijgbare” middeltje…

Al jaren heb ik last van mijn buik. Hij is vaak opgezet, voelt vervelend en doet soms ook echt pijn. Ik ben er al wel een paar keer mee naar de dokter geweest maar daar kwam nooit echt iets uit. Ook ben ik er een keer mee naar een orthomoleculair arts geweest en daar kreeg ik wel wat tips (dat kan je hier teruglezen) maar toch ging het nooit echt helemaal over. En ik weet het, ik moet nog steeds een keer terug naar de dokter om het eens goed na te laten kijken, maar dat komt er steeds niet van, zeker niet omdat het nu eigenlijk heel erg goed gaat!

Ik houd me weer erg goed aan de adviezen die toen zijn gegeven, dus geen tarweproducten, zo min mogelijk koemelkproducten en geen drie voedselgroepen tegelijkertijd (dus alleen groenten en vlees bijvoorbeeld, zonder de aardappels). Maar sinds kort drink ik ook elke dag een Yakult. Maikel opperde dit een tijdje terug en onder de noemer ‘Baat het niet dan schaadt het niet’ besloot ik om het eens te proberen.

En ondanks dat er wel melk in zit, kan ik er goed tegen. Ik drink het nu zo’n drie weken elke ochtend en het lijkt dus gewoon echt te helpen! Mijn buik is minder opgeblazen en voelt zoveel fijner. Was het al die tijd dan gewoon zo simpel? Ik ben ontzettend blij dat we dit hebben ontdekt en voorlopig blijf ik het ook elke dag drinken. Het gaat zelfs zo goed dat ik af en toe toch iets met tarwe kan eten (oranjetompouce!) zonder last van mijn buik te krijgen, zo fijn!

Oh en meteen een tipje voor mensen die ook Yakult drinken, ik vergeet steeds of ik er die dag al eentje gehad heb of niet, dus ik heb de dagen van de week op de dopjes geschreven. Zo kan ik het goed bijhouden hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.