Hoera! Aukje is 6 jaar!

meisje 6 jaar

“Mama morgen ben ik jarig!” Met deze woorden werd ik gisterochtend veel te vroeg gewekt en ik weet zeker dat het vandaag niet anders is, want vandaag is het namelijk echt zover, mijn kleine meisje is jarig en wordt gewoon alweer 6!

15 november 2013, ik weet het, behoorlijk cliché maar ik weet het nog alsof het gisteren was. Om kwart voor zeven ’s ochtends hield ik voor het eerst ons kleine meisje in mijn armen. Wat was ik blij dat ze er was! Hoewel ik echt helemaal niks te klagen had over de bevalling, was ik ontzettend moe en blij dat we een paar uur later naar huis mochten om lekker in mijn kraambed te knuffelen, en wat hebben we veel geknuffeld! Aukje wilde niks liever dan bij mij liggen en eigenlijk is daar nog weinig aan veranderd.

Mijn lieve, kleine grote meisje namelijk nog net zo’n knuffelkont als toen. Gelukkig maar, want ik ben gek op knuffelen! En hoewel Aukje zichzelf af en toe gedraagt alsof ze vandaag 16 is geworden in plaats van 6, is ze gewoon nog steeds mijn lieve kleine meisje hoor. Ik merk dat ze zich de laatste maanden enorm aan het ontwikkelen is, ze probeert dingen uit (tot hoever kan ik bij mama gaan?) krijgt haar eigen mening en wil, gaat als een speer met zwemles en leert ondertussen ook nog hoe ze moet lezen, schrijven en rekenen. Ze wordt groot!

De bofkont heeft twee dagen feest, want vandaag krijgt ze al een heleboel cadeautjes van ons en van Emmi, vervolgens ga ik mee naar school om mee te helpen met lezen en later kom ik weer terug om te helpen met koken. Tussendoor mag ze natuurlijk trakteren in de klas en na schooltijd vieren we haar kinderfeest. Haar “grote mensenfeest” is morgen, waar ze waarschijnlijk nog veel meer wordt verwend, dus ik weet zeker dat er hier twee dagen een stralende Aukje door het huis loopt. En terecht, want dat hoort ook zo als je jarig bent.

Komende week kan je in ieder geval nog blogs verwachten over haar cadeaus (Sint inspiratie!), haar kinderfeest en haar traktatie. Mochten er nog vragen zijn aan Aukje, over Aukje, of gewoon blogverzoekjes over Aukje dan hoor ik het graag! En dan ga ik nu feestvieren 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.