Hoeveel traphekjes heb je nodig?

traphekjesTraphekjes… Van die fijne hekjes met zo’n rot slotje, die ervoor zorgen dat je kindje niet zomaar van de trap af kan vallen of juist ongezien de trap op kan klimmen. Mooi zijn ze niet, maar wel veilig voor je kindje. En dat is het belangrijkste toch?! Maar hoeveel traphekjes heb je nou eigenlijk nodig?

Toen we wisten dat ik zwanger was van Aukje, hadden wij nog geen trap naar boven. Dat is raar, zal je misschien denken, en dat is het natuurlijk ook, maar wij gebruikten alleen de benedenverdieping van ons huis en dus hadden we nog geen trap nodig (lang verhaal waar ik jullie niet mee zal vervelen…) Zodra we wisten dat ik zwanger was, moest er dus geklust worden. Er moest een trap komen, een badkamer op de bovenverdieping, en de kamers moesten afgewerkt en ingericht.

Zodra we wisten wie onze trap ging bouwen, vroegen we direct of er ook een mogelijkheid was tot het maken van een traphekje. Zo zou het hekje mooi bij de trap passen, helemaal op maat zijn en hoefden wij niet nog een apart hekje in de winkel te kopen. Meteen maakten we dus ook de keuze dat er maar één traphekje zou komen, alleen bovenaan de trap.

Natuurlijk is het veiliger als je ook onderaan de trap een hekje hebt, maar omdat bij ons de trap in de hal zit, vonden wij dat niet nodig. De hal kan namelijk afgesloten worden met een deur, dus een kwestie van aanwennen dat je de deur altijd dicht doet. Inmiddels is Aukje oud genoeg om te weten dat ze niet alleen naar boven mag, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ons deugnietje dat nooit doet 😉 maar over het algemeen houdt ze zich er keurig aan!

Wij hebben zelf geen vaste trap naar zolder, maar als je wel een vaste trap naar de zolder hebt, dan is het natuurlijk fijn als je daar ook een traphekje ophangt. Ik zou denken eentje onderaan, zodat als je op de eerste verdieping bezig bent, je zeker weet dat je kindje niet naar beneden én niet naar boven kan. Of ik er ook één bovenaan de zoldertrap zou plaatsen weet ik niet, dat is denk ik een beetje afhankelijk van wat er op de zolder is. Heb je daar alleen de wasmachine dan is het misschien niet nodig. Is er een slaapkamer of iets anders waar je vaker komt, dan misschien weer wel.

Wij hebben thuis dus maar één traphekje, maar als de hal niet afgesloten zou kunnen worden met een deur dan zouden wij waarschijnlijk ook twee traphekjes hebben. Zoals het nu bij ons is, vind ik het veilig genoeg. En daarnaast probeer ik Aukje natuurlijk toch nog zoveel mogelijk in de gaten te houden. Alles om ongelukjes te voorkomen toch?!

Hoeveel traphekjes hebben jullie thuis?traphekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.