Ik mis mijn dertiende maand! *

In april zei ik mijn baan op. Na een snelle berekening zou ik er niet eens echt op achteruit gaan, dus dat moest helemaal goed komen. Maar inmiddels zijn we in de duurste maand van het jaar aangekomen en besef ik me ineens, ik mis mijn dertiende maand!

Ruim acht maanden geleden stopte ik met het werken voor een baas en sinds dat moment zie ik een verandering aan mijn bankrekening. Ja natuurlijk is dat logisch en uiteraard heb ik hier vooraf over nagedacht, maar er waren toch een paar dingen die ik niet helemaal mee had genomen in mijn berekening. Zo had ik bedacht dat ik met fotoshoots en mijn blog, ongeveer hetzelfde maandelijkse bedrag zou verdienen als dat ik als juf deed. Was ik toch mooi even vergeten dat ik als juf wel altijd vakantiegeld kreeg en aan het einde van het jaar ook nog een dertiende maand. Oeps. En ik moet toegeven, die mis ik nu wel.

Zonder al teveel in detail te treden en zonder te klagen, want ik heb het nog steeds verre van slecht, merk ik dat ik onbewust toch beter oplet dan dat ik voorheen deed. Er komt gewoon minder binnen dan eerst. Vroeg ik deze week nog op Instagram of ik een leuk jurkje voor de meisjes zou kopen, besloot ik vrij snel daarna dat ze genoeg hebben en kocht ik hem dus niet. Een jaar geleden had ik dat waarschijnlijk wel gedaan. Hetzelfde geldt met de verlichting in huis. Maikel heeft er nogal een handje van om alle lampen overal aan te laten staan. Overdag, maar soms ook ’s nachts. Super zonde natuurlijk, want uiteindelijk kost het toch allemaal geld. Dus ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen herinneren dat hij alles uit zet als hij het niet nodig heeft.

Omdat ik weet dat hij die lampen zal blijven vergeten (sorry schat), ben ik toch eens gaan kijken naar andere manieren om te bezuinigen. Zo zit ik bijvoorbeeld al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar en betaal ik veel teveel voor dingen die ik nooit gebruik. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de energie leverancier, hier kunnen we vast ook nog wel op bezuinigen. We nemen al jaren niet de tijd om hier eens naar te kijken, maar misschien is dit dan het moment?

Mocht je nou zelf ook eens kritisch naar je vaste lasten willen kijken, leveranciers van groene energie vergelijk je heel eenvoudig met deze online vergelijkingstool. Zo kan je kijken wat bij jou past en zie je direct wat je zal besparen. En daarnaast is het natuurlijk altijd slim om net wat korter te douchen, de televisie niet de hele dag aan te laten staan als er toch niemand kijkt en je man (en kinderen) te attenderen op de lampen 😉 Alle beetjes helpen toch?

En dan zal ik na het vergelijken toch ook maar eens op zoek gaan naar iemand die goed kan naaien, misschien dat diegene dat gat in mijn hand dan een beetje kleiner kan maken. Dat scheelt ook alvast 😉

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.