Ik wil niet dat je groter wordt!

Ik begreep het nooit zo goed, als andere ouders dat zeiden over hun kind. Ik was juist trots op de groei die Aukje doormaakte en ik vond elke nieuwe fase en leeftijd weer een beetje leuker dan de vorige. Maar bij Emmi is het anders en nu zeg ik hetzelfde, “ik wil niet dat je groter wordt!”

Ik hou zo van je spekjes, van je lieve zachte kusjes, van de manier waarop je besjes eet en je “dank je wel mama” zegt als ik je iets geef. Ik hou van je knuffels, van je schaterlach en van je snelle stapjes als je door de kamer rent. Ik hou ervan dat je zo ontzettend fijn kan spelen, ijsjes voor me maakt, verstoppertje speelt achter de plant en je om kaasjes schooit in de keuken. Ik hou van je als je mijn ontbijt mee wilt eten, als je Maikel zijn aardappeltjes van zijn bord af pikt en als je in het bed van Aukje doet alsof je slaapt. Ik hou van je hoe je je armpjes omhoog houdt als je wilt dat ik je optil, van je boevensnoetje als je iets ondeugends doet en van je liefde voor boekjes. Ik hou van je en ik wil dat je altijd zo blijft zoals je nu bent!

Zou het komen doordat ze onze jongste is? Dat ik weet dat deze tijd nooit meer terug komt? Ik heb geen idee of het hiermee te maken heeft, maar ik merk dat ik er moeite mee heb als ik eraan denk dat Emmi groter wordt. Ik vind deze eigenwijze peuterfase zo ontzettend leuk! De hele dag moet ik oppassen dat ik haar niet opvreet (en ja, soms baal ik er ook van dat ik dat niet heb gedaan 😉 ) ik kijk haar de hele dag verliefd na en ik moet haar steeds blijven kussen. De wetenschap dat ze straks opgroeit tot een vervelende puber, ik moet er niet aan denken! Ik wil gewoon de tijd stilzetten en genieten van deze heerlijke fase.

En ja natuurlijk weet ik dat er nog genoeg leuke fases aankomen. Maar er komen ook nog een heleboel minder leuke fases aan. Maar die peuterfase is zo ontzettend leuk! Ze kletst de oren van mijn hoofd, haalt boevenstreken uit waarbij ik met moeite mijn gezicht in de plooi kan houden en zorgt elke dag weer voor een dikke vette lach op mijn gezicht. Lieve Emmi, ik hou zoveel van jou. Blijf maar altijd zo leuk als je nu bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.