Het werkt niet zo…

“Oh, we wisten niet dat we moesten reserveren, we komen niet uit de buurt.” Een van de vele zinnen die ik de afgelopen weken vaak heb gehoord. Raar? Misschien, maar aan de andere kant, er zijn zoveel regeltjes die overal weer anders zijn, dat iedereen vanzelf een beetje in de war raakt toch?

Weer open!

Op 1 juni was het zover, eindelijk mocht de horeca open. Net zoals zovelen wilden we ons goed voorbereiden en namen we alle regels en informatie in ons op. Tijdens het lezen kwamen er verschillende vragen naar boven, vragen waar we tot op de dag van vandaag nog geen antwoord op hebben. Want ondanks dat er verschillende uitgebreide Corona dossiers te vinden zijn overal, is er ook nog steeds erg veel onduidelijkheid. Maar goed, we gebruiken ons gezond verstand en doen ons best om alles voor iedereen zo fijn en veilig mogelijk te houden.

Twee aan twee

Een high tea voor 10 personen. Het klinkt zo gezellig, maar als je bedenkt dat dat eigenlijk vijf tafeltjes van 2 moeten worden is het ineens een stuk minder gezellig. Of spontaan bedenken dat je wel even een uurtje in de speelschuur wilt komen spelen? Ook dat zit er op dit moment niet in. niet omdat we geen plaats hebben, maar wel omdat er maar 30 mensen naar binnen mogen en daar zit je bij slecht weer echt al heel erg snel aan.

1,5 meter

Gelukkig wordt er volgende week alweer een heleboel anders. Helaas, en dat staat los van het feit dat ik het echt wel begrijp, blijft de 1,5 meter regel van toepassing. En dit is meteen het punt waar iedereen de meeste moeite mee lijkt te hebben. Want je zou zeggen dat die 1,5 meter er inmiddels wel in zit, maar niks is minder waar. En ik begrijp het hoor, ik merk dat het bij mij ook sneller wegzakt dan eerst, al lijk ik op sommige andere momenten ook weer de enige te zijn die er wel rekening mee houdt.

Feestjes

Nu de regel van het maximale aantal personen ook weer is uitgebreid, lijkt iedereen weer feestjes te willen geven. Een personeelsborrel, babyborrel, huwelijksjubileum, verjaardag, noem het maar op. En daar komt meteen het allermoeilijkste, ook voor deze feestjes geldt de 1,5 meter regel. Ja, je mag weer een feestje geven met veel mensen bij elkaar, maar je moet wel afstand houden.

Het werkt niet in de praktijk

Zie je het voor je? Er staan twee mensen te kletsen, je loopt voorbij, groet elkaar, haakt aan bij het gesprek en binnen no time staan er meer dan twee mensen bij elkaar. Met minder dan 1,5 meter afstand ertussen, want zo gaat dat op een feestje. Drink een paar glaasjes alcohol en alle regels worden helemaal vergeten. Hoe simpel het ook lijkt, die 1,5 meter, in de praktijk werkt het gewoon niet zo. Leuk voor op straat, maar niet in de horeca althans en al helemaal niet tijdens een feestje. En dus zijn we op de Hoeve de hele dag bezig met dit probleem uit te leggen, want uiteindelijk zijn wij degene die een boete van € 4000,- riskeren als we ons niet aan de regels houden.

Hoe dan wel?

Misschien moeten we maar gewoon stippen op de grond plakken, dat mensen alleen op een stip mogen staan 😉 Of zullen we vooraf € 4000,- borg vragen, wordt er iet gecontroleerd dan krijg je de borg terug en krijgen we een boete dan is de borg weg 😉 Haha, ik lach er maar mee, maar ondertussen hebben we er natuurlijk gewoon flink de balen in. Want heel eerlijk, dit werkt niet zo…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.