De irritante dingen die onze kinderen doen

irritante dingen die kinderen doen

Ik ben gek op onze kinderen, nou hebben we natuurlijk ook de allerleukste kinderen van de hele wereld, maar soms, heel soms kunnen ze ook ontzettend irritante dingen doen… 😉

  • Stofgaten maken. Ik poets bijvoorbeeld altijd op dinsdag. Zo tegen het weekend begint er alweer een mooi stoflaagje op de meubels te ontstaan. Geen mens die het ziet, zolang het maar egaal stoffig blijft. Helaas hebben de kinderen dat niet in de gaten en maken ze met hun vingertjes allemaal stofgaten. Ineens wordt het duidelijk dat het toch niet zo schoon is als ik dacht…
  • Selectief luisteren. als ik vraag of ze op komen ruimen dan horen ze me niet maar als ik stiekem in de keuken een stukje chocolade pak dan hebben ze dat natuurlijk meteen in de gaten en staan ze als twee kleine schooierdjes de chocolade uit mijn mond te kijken. Beetje jammer.
  • Mijn dekbed verschuiven. Ik heb iets met mijn beddengoed, het moet precies goed zitten en strak in de overtrek. Maar elke avond spelen de meisjes even in ons bed voordat ze gaan slapen. En je raadt het al, zij trekken dan alleen aan de overtrek waardoor het dekbed zelf steeds verder naar onderen verdwijnt. Grrr….
  • Alles aan mij vragen. Als ik sta te koken dan ruim ik ondertussen de vaatwasser uit, dek ik de tafel, ruim ik op en precies op dat moment hebben de dames mij nodig. Of ik het geluid van de tablet harder wil zetten. Vraag het even aan papa, DIE LIGT NOTA BENE BIJ JOU OP DE BANK!
  • Mij als snotlap gebruiken. Of de bank, het vloerkleed, de rand van het bed, de kussens op de bank of de tipi tent. Eigenlijk net wat er op dat moment in de buurt is.
  • Rommel maken. Bij voorbaat alles uit de keukenkastjes trekken als ik net heb opgeruimd. Koekjes verkruimelen als ik net heb gezogen en drinken omgooien als ik net heb gedweild. En uiteraard gebeuren de nachtelijke ongelukjes alleen als het bed net is verschoond, nooit als je het die dag toch nog moest verschonen.
  • Mij niet laten slapen. Ik ben geen middagdutjes mens. Sterker nog, ik word er vaak juist slomer van. Maikel daarentegen is dol op dutjes en doet er het liefst elke dag twee. Als hij thuis is dan laten de kinderen hem ook heerlijk slapen. Maar als ik die ene keer per jaar eens probeer om mijn ogen dicht te doen dan krijg ik meteen een pets op mijn wang van Emmi. Hoe durf ik?!

Welke irritante dingen doet jouw kind allemaal? 😉 😉 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.