Kan jij je dit nog herinneren?

herman

“Hey, zo’n broek had ik vroeger ook.” En terwijl ik dit dacht, dwaalden mijn gedachten af naar meer dingen die in die tijd in de mode waren. Broeken met rokjes eraan vast, halve shirts, zilveren oogschaduw…

  • Broeken met rokjes eraan vast. Toen ik op de middelbare school zat, was er zo’n hype met van die pastelkleurige broeken, met een rokje eraan vast. Die rokjes hadden meestal een rits zodat ze er ook nog af konden, maar dat deed niemand. We kochten ze massaal op de markt en het zag er niet uit, maar toen was dat natuurlijk hartstikke hip.
  • Brede riemen. Ook waren hele, hele brede riemen een tijdje in. Dan droeg je dus gewoon een spijkerbroek, met een shirtje die dan net een tikkeltje te kort was en dan ergens hing er nog zo’n veel te brede riem, random op je heupen. Heel bijzonder.
  • Smalle riemen. Maar ook smalle riempjes waren in. Ik had ze dan ook in alle kleuren van de regenboog. Bij elke outfit hing ik een ander kleur riempje om. Soms hingen we er nog een kettinkje aan, om het nog wat stoerder te maken ofzo 😉
  • Omgeknoopte stukjes stof. Toen ik in de brugklas zat, knoopte ik wel eens een longsleeve om mijn middel, puur voor de mooi. Ik had er zelfs shirtjes voor apart gelegd, die ik dus niet meer aantrok maar alleen om mijn heupen hing. Later kwamen er speciale stukjes stof met mouwen te koop, om dit effect na te bootsen.
  • Touwtje om je nek. Op bijna alle foto’s van vroeger heb ik een touwtje om mijn nek. Ik ging dan naar de schoenmaker, kocht 10 touwtjes in alle kleuren van de regenboog en dan kon ik er weer een tijdje tegenaan.
  • Capri broeken met pantys met printjes eronder. Het was ook een tijdje in om een capri broek te dragen in de winter. Daaronder droeg je dan een panty met een print of een patroon en dan laarzen die net niet hoog genoeg waren zodat je nog een stukje panty zag. Kan je het je voorstellen, dat je dus een panty en een (spijker)broek over elkaar droeg? Kan toch niet lekker zitten?
  • Drie blouses over elkaar. Oké deze rage was volgens mij plaatselijk maar we hebben dus een blauwe maandag (en ik volgens mij zelfs maar 1 dag) drie blouses over elkaar gedragen. Volgens mij deden we eerst een witte blouse aan, dan een blouse met een heel druk bloemenpatroon in een kleur naar keuze (in dit geval paars) en tot slot nog een paarse blouse er overheen. Tja. Geen idee waarom…
  • Zilveren oogschaduw. En tot slot vonden we onszelf ook prachtig met zilveren oogschaduw. Je weet wel, van die smeerbare oogschaduw uit een torentje van de Hema. Je kocht een torentje met drie kleuren maar gebruikte er altijd maar 1.

En, ken je al deze hypes nog?

(O en die foto bovenaan dit artikel met Herman heeft natuurlijk helemaal niks met dit artikel te maken, maar ik heb ongeveer anderhalf uur tussen de oude foto’s gezocht en ik kon niks passends vinden, dus dan maar deze haha 🙂 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.