“Mama mag ik paardrijden?” *

“Mama ik wil weer een keer paardrijden.” Met grote puppyogen kijkt Aukje me aan. Hoewel ze de meeste dieren maar eng vindt, is ze dol op paardrijden. Iedere keer als ze de kans krijgt dan maakt ze een ritje, maar is dat genoeg of wil ze voortaan wekelijks gaan rijden?

De eerste keer dat Aukje op een pony mocht rijden was tijdens een vakantie. Ik vond het doodeng, Aukje vond het geweldig. Sindsdien wil ze overal waar ze de kans krijgt, ponyrijden. Gelukkig is er bij verschillende vakantieparken ook de mogelijkheid om een uurtje of rondje te rijden, want je maakt haar nergens zo blij mee als met een rondje op een pony. In het circus, op de kermis, tijdens het zomerfeest in de speeltuin, als Aukje de kans krijgt, dan zit ze er bovenop.

Al eerder kwam de vraag of ze vaker mocht paardrijden. Nou ben ik zelf niet zo’n held met dieren en ik zie het ook niet zo zitten om regelmatig met Aukje in de stal te staan. Daarnaast vind ik het ook gewoon eng. Mijn vriendinnetje rijdt al jaren en ook zij is wel eens van een paard gevallen. Ik moet er niet aan denken dat dat ook bij Aukje gebeurt, dat ze verkeerd terecht komt of wie weet wat voor engs er nog meer kan gebeuren. Ik snuffelde wat op internet maar kwam erachter dat de mogelijkheden om zo af en toe een rondje te rijden, maar schaars zijn.

“O, maar jullie hebben toch plaats genoeg voor een eigen paard?” Uhm ja dat klopt, maar Maikel en ik zijn nou niet bepaald grote dierenliefhebbers (sorry kinders). Dan zal er toch echt iemand moeten komen om de pony te verzorgen want ik ben er gewoon een beetje bang voor. Ik zie mezelf nog niet echt elke dag de manen kammen, eten geven, rondje rijden, poep scheppen en in de winter het beestje een lekker warme paardendeken aantrekken. Ik ken mezelf, waarschijnlijk koop ik dan de hele MHS Ruitersport leeg om er vervolgens achter te komen dat het hebben van een eigen pony toch niks voor ons is.  Nee, wij houden het maar mooi bij onze lease-schapen in de zomer 😉

Dan is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om Aukje wekelijks te laten rijden bij een manege, maar daarvoor vind ik haar eigenlijk nog te jong. Daarnaast begint ze bijna met zwemles, laat haar dat eerst maar eens afronden en daarna zien we wel verder. Natuurlijk mag ze straks na (of over een tijdje misschien wel naast) het zwemmen nog bij een leuke sport, maar ik hoop stiekem toch dat ze voor iets anders kiest dan paardrijden… We wachten het af, voorlopig is het in ieder geval nog niet aan de orde en mag Aukje extra genieten tijdens de ritjes die ze tijdens vakanties maakt.

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.