Mama? Of toch tante?

broer en zussen

“Mama!” Toen mijn moeder de deur dicht wilde doen werd Emmi boos! Ze wilde met mama mee. Maar ik was helemaal niet op de gang, ik stond achter Emmi in de woonkamer maar Emmi was ervan overtuigd dat ik het was. Totdat ze omhoog keek… En toen was ze helemaal in de war…

Afgelopen weekend waren we lekker een weekendje weg met mijn ouders, zus en zwager. Verlaat verjaardagscadeautje voor onze ouders. Je hebt families waar ze elk jaar een weekendje samen weg gaan, maar voor ons was dit de eerste keer. En het was gezellig, dus zeker voor herhaling vatbaar! Maar er was wel iemand die het een een beetje vreemd vond dat we met z’n allen in een huisje zaten en die op sommige momenten zelfs dubbel zag…

Mijn zus en ik schelen twee jaar. Ik ben de jongste en vroeger al vond iedereen dat we op elkaar leken. Alleen had zij donker haar en mijn haar was een stuk lichter. Maar de jaren verstreken en mijn haar werd donkerder en na mijn laatste bezoekje aan de kapper was het natuurlijk helemaal anders. Nu weten mijn zus en ik wel dat we volgens anderen enorm op elkaar lijken, maar zelf zien we dat nooit zo. Maar dit weekend werd het nog eens even duidelijk gemaakt dat we wel degelijk op elkaar lijken.

Ik stond in de woonkamer en mijn zus ging naar de wc. Emmi rent vervolgens kei hard achter haar aan, waarop mijn moeder haar wil tegenhouden omdat een beetje privacy op het toilet nou eenmaal best fijn is (zeker als je zelf geen kinderen hebt). Maar Emmi was het er niet mee eens, ze trok zichzelf los en greep de benen van mijn zus vast. “Mama!” zei ze terwijl ze naar boven keek. Ik pieste in mijn broek van het lachen en zei tegen Emmi dat ik hier was. Waarop Emmi even zichtbaar in de war was. Ze keek naar mijn zus, weer naar mij en was er nog steeds niet van overtuigd dat ze de verkeerde te pakken had. Uiteindelijk leek ze het toch te zien en kwam ze naar mij, maar het was hilarisch!

Tja en als zelfs mijn eigen dochter het verschil niet meer ziet, dan kan ik niet anders dan toegeven dat mijn zus en ik dus wel degelijk op elkaar lijken. Sterker nog, dat zelfde weekend werd er een foto van mij gemaakt waarop ik zelf even dacht dat mijn zus op de foto stond. Oeps… Blijkbaar lijken we dus echt steeds meer op elkaar. Arme Emmi hihi.

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.