Me-time, hoe doe ik dat?

Enkele jaren geleden deed ik niet aan me-time. Ik gaf niet veel meer om hoe ik eruit zag en leefde vooral voor de kinderen. Dat klinkt dramatischer dan het was hoor, ik voelde me daar op dat moment prima bij. Totdat ineens die knop omging, ik deed er ook nog toe. Ik was meer dan alleen moeder. En toen ging ik ook weer wat beter voor mezelf zorgen…

Sporten

En dat begon, hoe ironisch ook eigenlijk, met een abonnement bij de sportschool. Wat begon als een “moetje” (en geloof me, dat vond ik het eerste half jaar dus echt) werd op een gegeven moment een moment voor mezelf. Van een hekel aan de sportschool ging ik ineens twee keer per week en toen ik het leuk begon te vinden zelfs drie keer. Toegegeven, het kletspraatje voor en na de les hielp ook mee aan het plezier, maar dan nog. Drie keer per week een momentje voor mezelf, heerlijk! (Dus gooi maar weer open die sportschool!)

Curly Girl Methode

En toen was daar, inmiddels 2,5 jaar geleden, de Curly Girl Methode. Sommigen noemen het ingewikkeld en veel werk, ik maak er gewoon me-time momentjes van. Het liefste ook op een dag dat ik alleen ben, lekker mijn haar wassen, maskertje erin, uitgebreid in laten trekken terwijl ik in bad lig, heerlijk! Ik kan dus echt genieten van mijn Curly Girl Momentjes. Die gooi ik dan ook liever niet even snel tussendoor, maar die plan ik met alle liefde in op vrije dagen.

Vrienden

Nog snel voor de avondklok even een theetje bij die ene vriendin, of juist overdag bij die andere vriendin, gewoon gezellig even bijkletsen. Zo fijn dat dat nog wel kan. Al mis ik de middagen en avonden met meerdere vrienden bij elkaar ook wel echt enorm, hopelijk kan ook dat snel weer (en dan maken we er meteen een weekend van! 😉 )

Bankhangen

Gelukkig kan ik tegenwoordig het huishouden ook makkelijker loslaten. En ja, het gevolg is dus dat ik deze week wel twee keer bij onverwachts bezoek heb gedacht “shit, nu is het hier rommelig” maar het voordeel is dat ik ’s avonds dus heerlijk kan bankhangen zonder schuldgevoel. Televisie kijken, bloggen (al staat dat ook een beetje op een laag pitje de laatste tijd) of foto’s bewerken. Gewoon lekker liggend op de bank met mijn beentjes omhoog. En die rommel of die volle wasmanden? Dat kan morgen ook nog wel.

(Online) Shoppen

Tja en nu winkelen ineens iets is wat je moet plannen en gezellige shopmiddagen dus weg zijn gevallen, shop ik gewoon lekker online. Heerlijk om mijn mandje vol te gooien met dingen voor mezelf (in plaats van voor de kinderen) die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Dat leuke rokje, mooie lingeriesetje of die nieuwe sporttop. Gewoon, dingen die me blij maken.

Zonnen

Tja en last but zeker nog least, zonnen. Zodra de zon schijnt laat ik alles uit mijn handen vallen om even wat zonnestraaltjes mee te pikken. Heerlijk. Op Insta zei ik al eens eerder, volgens mij ben ik zonnepaneel geweest in een vorig leven, want ik kan hier dus zo ontzettend van opladen, heerlijk! Muziekje aan, ogen dicht en heerlijk genieten van me-time. Dusssss, kom maar door met die zon hoor, want ik ben eraan toe!

Van welke me-time momentjes geniet jij het meeste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.