Mijn eetdagboek #4

kwarkpannenkoekjes

Elke keer als ik op Insta vraag waarover jullie willen lezen, krijg ik als antwoord dat jullie wel willen weten wat ik op een dag eet. Nou heb ik dat al eerder gedeeld, maar de laatste keer was alweer een jaar geleden, dus tijd voor een update!

Ontbijt

Sinds kort heb ik ontdekt dat mijn buik (met mijn PDS en allergieΓ«n) het fijn vindt als ik niet ontbijt. Nou weet ik dat er heel veel mensen zijn die vinden dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd op een dag is, prima, maar voor mij werkt dit goed. Zodra ik beneden kom doe ik wat havermelk in de melkschuimer en als dat klaar is gooi ik er een dubbele espresso bij. Mijn homemade haver latte is the best πŸ˜‰ dus wanneer Emmi fruit gaat eten pak ik er gewoon nog eentje. Tussendoor probeer ik water te drinken, maar dat is iets wat ik nog regelmatig vergeet.

Lunch

Mijn lunch is dus eigenlijk mijn ontbijt. Een hele tijd at ik graag magere kwark met blauwe bessen, banaan en pure hagelslag, maar ik had de laatste tijd zo’n onrustige huid dat ik aan het testen ben of het beter wordt als ik de zuivel weer even achterwege laat. Ook even geen tosti’s dus ( πŸ™ ) dus dan maar volkorencrackers of speltbrood met kipfilet of pindakaas (als je geen zuivel en geen varkensvlees eet, dan ben je vrij beperkt in je belegkeuze).

Tussendoor

Vaak pak ik nog een paar crackers rond een uur of twee en verder ben ik een ontzettende snoepkont, dus tussendoor wordt er vaak gesnoept. Ik vind de CalvΓ© pindakaasrepen lekker (en tarwevrij) maar de afgelopen weken zijn er ook heel wat speltpepernoten doorheen gegaan haha. Eigenlijk is het teveel om op te noemen wat ik tussendoor eet, eigenlijk zo’n beetje alles wat maar bij mij in de buurt komt. Ergens in de middag maak ik nog een haver latte en als ik eraan denk drink ik water of thee.

Avondeten

Mijn buik vindt het niet fijn als ik te gekruid eet, teveel verschillende voedselgroepen, varkensvlees, koolsoorten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Meestal eet ik dus alleen groenten met een stuk (rund)vlees. Omdat dat wel echt heel suf en saai is maak ik ook heus wel eens een ovenschotel die dan eigenlijk wat minder goed voor mijn buik is, maar als ik de rest van de week gewoon goed oplet is dat niet zo erg. Ik houd er wel rekening mee dat ik niet te zwaar eet voor het sporten, maar dat is voor niemand fijn geloof ik.

Avondsnack

Tja wat kan ik ervan zeggen. Ik snoep elke avond. Jup, echt elke avond. Chips (berenchips of heartbreakers, want: glutenvrij), chocolade (caramel zeezout), koekjes (glutenvrije stroopwafels), noem het op. Het is zo erg dat als ik een keer een avond weg ben geweest, ik gewoon trek heb omdat mijn buik het gewend is haha. Oeps… Verder drink ik ‘s avonds graag Crystal Clear citroen en neem ik mezelf elke week voor om minder te snoepen maar mislukt dat steeds weer… Ach ja, als dat alles is πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.