Waarom mijn maandag heilig is…

Vandaag moet ik werken. Een extra studiedag van school. En dat vind ik stom. Niet zozeer dat ik een studiedag heb, maar wel dat hij op maandag is. Want mijn maandag is heilig en ik heb daar een verdomd goede reden voor (vind ik zelf dan 😉 ) 

Ik heb een hele leuke man, hij heeft alleen één nadeeltje, hij werkt zes dagen in de week. Maandag is zijn enige vrije dag. Al is hij tegenwoordig ook nog vaak op maandag aan het werk maar goed.

Jaren geleden, nog voordat we kinderen hadden, stopte ik met werken op maandag. In plaats van fulltime ging ik vier dagen werken. Niet omdat ik graag drie dagen weekend wilde, maar omdat ik anders geen een dag vrij samen met mijn man had. En inmiddels zijn we jaren verder en is maandag echt een beetje onze heilige dag geworden. Ik plan in principe niks anders en Maikel ook niet. Deze dag is echt voor ons viertjes, voor ons gezin.

Maar vandaag moet ik dus werken. Deze week dus geen dag met z’n vieren. En ook volgende week hebben we geen dag met z’n allen want ook dan komt er iets tussen. En daar baal ik dus best wel van. Tegen de tijd dat we weer een dag met z’n vieren samen zijn, hebben we dus bijna drie weken geen een dag samen door kunnen brengen. En dat is stom. Want ik geniet zo van de dagen samen.

Over twee maanden gaat Aukje naar school. Dan hebben we helemaal geen vrije dagen meer samen. En dat vind ik best wel een dingetje. Aukje ook trouwens, want ze kijkt altijd zo uit naar de dagen dat haar papa thuis is. Maar helaas. Hopelijk vinden we er tegen die tijd een oplossing voor. En tot die tijd genieten we nog even van die paar maandagen die we nog wel samen vrij zijn.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.