Op controle in het ziekenhuis…

ziekenhuisAfgelopen maandag hadden we een afspraak in het ziekenhuis voor de nacontrole van Aukjes heupjes. Aukje heeft een spreidbroekje gehad als baby en vandaag gingen we op controle om te kijken of de dysplasie helemaal weg was.

Toen Aukje drie maanden oude was, kreeg ze een spreidbroekje. Omdat ze bij mij in de buik heel lang in een stuit had gelegen was er bij Aukje sprake van heupdysplasie. Zoals je op de foto hieronder goed kunt zien heeft Aukje aan de linkerkant een mooie heupkom, en aan de rechterkant is die kom minder duidelijk. Maar dat niet alleen, er is rechts een nieuwe heupkom aan het ontwikkelen, op een plek waar die niet hoort. Daarom kreeg Aukje een spreidbroekje. heupdysplasieNa bijna een half jaar mocht het spreidbroekje af. Er werd ons verzocht een nieuwe afspraak te maken als Aukje twee jaar zou zijn. Dan zijn de heupjes wat verder ontwikkeld en kunnen de artsen goed zien of er verdere stappen nodig zijn (operatie) of dat het goed is.

Vorige week maandag was het dan zover, de controle. We moesten eerst weer een röntgenfoto laten maken en dan konden we daarna door naar de orthopedisch chirurg om te bespreken wat de uitslag was. Er was net die dag een nieuw systeem geïntroduceerd in het ziekenhuis, dus alles liep echt gigantisch uit (heel fijn) maar Aukje speelde heerlijk met de lego en we kregen zelfs twee keer wat te drinken aangeboden dus dat viel gelukkig allemaal erg mee.

Het maken van de röntgenfoto vond Aukje niet leuk. Al zodra ik haar neerlegde begon ze te huilen, zo zielig. Gelukkig mochten Maikel en ik er allebei bij blijven, dat was erg fijn! Het was zo gepiept en we konden door naar de volgende wachtkamer.  heupjesIk was niet zenuwachtig en verwachtte geen gekke dingen, maar aan de andere kant had ik dat de eerste keer ook niet en toen kwamen we met een spreidbroekje thuis. Maar gelukkig was alles goed en zoals je op de foto hierboven kunt zien heeft ze nu twee mooie heupkommen. Super fijn!

Dit was voor ons dus de laatste controle in het ziekenhuis. Ben jij al eens met je kindje in het ziekenhuis geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.