Oud en nieuw: Zo vierde ik het toen en nu

Bonprix

Oud en nieuw, voor heel veel mensen is het DE avond van het jaar. Met veel bubbels, bollen en gezelligheid. Vooral toen ik (jaja, nu gaat granny praten 😉 ) nog jonger was keek ik er altijd erg naar uit. Inmiddels heb ik dat iets minder, maar vind ik het wel gewoon een gezellige avond met vrienden.

Als kind

Toen ik nog een kind was vierden we oud en nieuw altijd bij de familie van mijn moeders kant. We gingen dan met z’n allen naar onze opa en oma en daar aten we opa’s zelfgemaakte oliebollen. Op een gegeven moment moesten we dan naar bed en rond twaalf uur werden we dan wakker gemaakt om naar het vuurwerk te kijken. Ik kan me er niet veel meer van herinneren. Het werd ineens verplaatst naar ons thuis, toen we wat ouder werden. Volgens mij speciaal voor mij en mijn zus, zodat we na twaalf uur ook even naar onze vrienden en vader toe konden gaan, maar dat weet ik niet meer zeker. Na het avondeten kwam dan iedereen en dan gingen we sjoelen of speelden we andere spelletjes totdat het twaalf uur was. Erg gezellig!

Als twintiger

Vijftien jaar geleden vond ik oud en nieuw geweldig. Ik werkte in een café en vond het super leuk om te werken die avond. Maar het allerleukste was toch wel om na sluitingstijd zelf nog op stap te gaan. We hebben een keer gehad dat we om zes uur de deuren van het café afsloten en toen liep toevallig Maikel (die ik toen alleen nog maar kende als “vaste gast”) net voorbij om naar huis te gaan. Hij zag ons, draaide om en ging nog mee op stap. Super leuk! Die keer kwam ik geloof ik om twee uur ’s middags thuis… Oeps… Mijn moeder zat alweer fris en fruitig op de bank en ik ging naar bed 🙂 

Tien jaar geleden

Tien jaar geleden woonde ik al samen met Maikel. We hoefden niet meer perse op stap, maar wilden wel graag met veel vrienden en familie zijn. We nodigden dus iedereen bij ons thuis uit. Het was veel te veel geregel en dus konden wij pas ontspannen toen zo ongeveer iedereen al naar huis was haha. De jaren daarna vierden we het iets minder uitgebreid, gewoon gezellig met vrienden bij elkaar. Spelletje erbij, gourmetplaat op tafel, beetje drank erbij en de avond was compleet.

Nu

En inmiddels hebben de meeste vrienden met wie we oud en nieuw vieren kinderen, dus is het allemaal nog wat rustiger geworden. Tja, zo gaat dat nou eenmaal 😉 Meestal spreken we al op tijd af, zodat we gezellig samen kunnen eten. Dan gaan de kindjes naar bed en gaan wij spelletjes spelen. En hoewel het dit jaar natuurlijk wel anders zal zijn, gezien de omstandigheden, maken we er sowieso een gezellige avond van. Het plan was om dit jaar voor het eerst Aukje wakker te maken voor twaalf uur, maar nu er geen vuurwerk is en we gewoon thuis zijn, laat ik haar denk ik maar gewoon slapen. Die oliebollen en kinderchampagne houdt ze wel tegoed 😉

Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.