Over naar groep 3

“Mama vandaag ben ik weer naar groep 3 geweest!” De afgelopen twee weken is Aukje al een paar keer gaan spelen in groep 3. Niet om te leren, maar echt om lekker te spelen en zo de overgang van kleuters naar groep 3 hopelijk wat kleiner te maken. Fijn, want ze vindt het zelf best wel spannend dat ze volgend jaar naar groep 3 gaat…

Begin februari schreef ik dat ik nog niet wist of Aukje na de zomervakantie naar groep 3 zou gaan of niet. Ik schreef over mijn twijfels, maar had de juf verder nog niet gesproken dus eigenlijk wist ik nog niet echt hoe Aukje het in de klas deed. Inmiddels zijn we een paar maanden, rapporten en een gesprek verder en is het helemaal duidelijk, er is geen reden om Aukje volgend jaar nog in groep 2 te houden.

Gisteren kregen we het laatste rapport van dit schooljaar mee naar huis. En hoewel er eigenlijk geen nieuwe dingen in stonden, vond ik het toch ontzettend leuk om het rapport te lezen. De woorden van de juf waren lovend en lieten me glunderen van trots. Wat hebben we toch een lief en behulpzaam meisje!

Daarna keek ik naar de ontwikkelingsgebieden. Aukje was weer enorm gegroeid en scoort op alle vlakken (ver) boven haar leeftijd. Super fijn, want als de basis er al goed in zit dan scheelt dat al een heleboel. Verder heeft ze alle overgangscriteria voor groep 3 behaald, kent ze al een heel aantal letters, heeft ze een hele goede werkhouding en is ze volgens de juf helemaal klaar om naar groep 3 te gaan. En aangezien ik alle vertrouwen in de juf heb, sta ik daar dan ook helemaal achter.

Dus volgend jaar hebben we geen kleuter meer in huis. Hoewel ik wat mijlpalen betreft eigenlijk helemaal niet zo’n emotioneel type ben, moet ik toegeven dat ik dit wel een beetje een ding vind. Misschien nog wel meer dan toen ze voor het eerst naar school ging. Wellicht komt het doordat ik zelf jarenlang les heb gegeven aan groep 3, geen idee, maar nu wordt ze echt ineens zo groot! Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ze straks over mijn schouders mijn appjes mee staat te lezen πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.