We hebben een papegaaitje in huis!

papegaaitje“Hallo”, hoor ik achter me als we de winkel binnenstappen en begroet worden door een van de verkoopsters. Met een brede glimlach heeft Aukje zojuist de verkoopster om haar vinger gewonden. Nog voordat ik hallo terug kon zeggen had Aukje dat al voor me gedaan. Ook bij het verlaten van de winkel zegt ze vrolijk “doei” en zwaait nog even lieflijk naar de dame achter de kassa. 

En zo ging het bij alle winkels. Aukje gaat steeds meer kletsen en dat vinden wij natuurlijk super leuk. Hele verhalen vertelt ze tegenwoordig, weliswaar in haar eigen taaltje, maar het is zo ontzettend gezellig! Naast haar eigen verhaaltjes zegt ze voortaan ook alles na wat wij zeggen, maar dan ook echt alles. Natuurlijk nog geen hele zinnen, maar woordjes en kleine zinnetjes van 2 of 3 woorden gaan al erg goed.

Maar niet alleen wat betreft praten is ze een papegaaitje, ook qua gedrag doet ze ons na. En dat is iets waar we nou wel een beetje voor op moeten passen, ze doet namelijk echt alles na. Wil ik bijvoorbeeld Aukje in de auto zetten, maar heb ik de autosleutels nog vast, dan klem ik die gewoon even tussen mijn lippen zodat ik mijn handen vrij heb. Maar dan pakt Aukje doodleuk de sleutels uit mijn mond om ze vervolgens in haar eigen mond te stoppen… Uhm, dat is niet helemaal de bedoeling. Of staat er een lekker muziekje op en ga ik dansen, hup, Aukje zakt door de knietjes en swingt vrolijk met me mee! Dat is dan wel weer super leuk natuurlijk 🙂

Ons kleine papegaaitje ontwikkelt er dus vrolijk op los. Ik moet wel (alweer) toegeven dat ik dit toch een erg leuke fase vind. Ze kletst erop los, doet alles na en je kan gewoon echt al een beetje kletsen met elkaar, zo gezellig! Ze begrijpt alles en dat maakt dat het soms wel even wat pittig is (want onze dame is gezegend met een heerlijke eigen wil) maar vooral ontzettend leuk!

Lief papegaaitje van me, papegaai er maar vrolijk op los, ik vind het ontzettend gezellig zo!

Ben jij bekend met deze papegaai fase? En vind jij hem ook zo leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.