Plog: mijn twee werkdagen

Regelmatig krijg ik de vraag of ik een keer wil laten zien hoe mijn werkdagen eruit zien. Nou was afgelopen week nogal anders dan anders, maar ook dat lijkt me wel leuk om eens te laten zien…

Donderdagochtend. De wekker gaat al op tijd want mijn moeder is hier al om 7.45 uur om op de kindjes te passen. Ik moet namelijk al om 8.00 uur beginnen met werken op de Hoeve. Zoals elke dag begin ik met een lekker warme douche. 

De meisjes spelen nog wat op de bovenverdieping en als ik bijna klaar ben dan was ik Aukje zodat ze zichzelf kan gaan aankleden. 

Emmi kijkt nog even naar de televisie en dan kleed ik ook haar aan. 

Als we beneden komen, is mijn moeder er al. Ik smeer de boterhammen en we ontbijten gezellig samen. Dan is het voor mij tijd om aan het werk te gaan. De eerste mensen zijn al binnen namelijk. Mama brengt Aukje naar school en neemt Emmi mee naar haar huis. 

Tot ongeveer 14.00 uur werk ik op de Hoeve. Eerst hebben we een groep van 200 man in de schuur voor een nieuwjaarsbijeenkomst. Zodra zij weg zijn maken wij snel alles schoon zodat de kinderen weer in een schone speelschuur kunnen spelen. Dat lukt sneller dan gepland, fijn! Daarna maak ik de personeelsplanning voor de maand februari, we bespreken wat sollicitaties en om 14.00 uur ben ik klaar. 

Dan is het tijd om voor Aukjeswereld te werken. Ik werk mijn mail bij, schrijf een blog en merk dat ik niet zo gemotiveerd ben omdat er nog maar weinig opdrachten liggen. 

Dus ik begin met het maken van de fotolijst voor de babyshower van vrijdag. We gaan namen raden en daarvoor vond ik deze schattige afbeelding op Pinterest. Ik kocht een witte fotolijst erbij zodat het op de babykamer kan staan. 

Ik deed nog even een snelle boodschap bij de Appie en reed daarna naar Eindhoven om de kinderen weer op te halen. Ze hebben al gegeten dus als we thuis komen kunnen ze meteen naar bed. Ik plof op de bank en doe helemaal niks meer, heerlijk!

Vrijdagochtend, Emmi is om de één of andere reden dol op de pyjama’s van Aukje. Gek ding haha. 

Even samen ontbijten en dan brengt Maikel de meisjes weg. Emmi naar het kinderdagverblijf en Aukje naar school. Op de moment krijg ik een appje van een vriendin of ik tijd heb en omdat het rustig is met opdrachten sprong ik snel onder de douche en stond ik een uur later bij haar voor de deur. 

Even een shoprondje voor haar kindjes. Die van ons hebben genoeg haha.

Eenmaal weer thuis ga ik mijn haar wassen en vervolgens doe ik er een haarmasker in. Dat laat ik een uur intrekken dus ik zit een uur te werken met een badmuts en een handdoek op mijn kop 🙂

Ik werk nog wat, maak wat foto’s voor social media en dan is het alweer tijd om Emmi op te halen.

Voordat ik Emmi ophaal breng ik nog even een bloemetje naar de jarige tante van Maikel en uiteraard weet ik dat weer perfect te timen met de trein.

Een heel blij meisje weer mee naar huis. 

Snel eten, de kindjes in bed en door naar de babyshower van een vriendinnetje. Gezellig!

Twee niet zo normale werkdagen waren dit haha. Ik deed allerlei dingen en werkte eigenlijk maar heel weinig voor Aukjes wereld. Over een paar weken zal ik nog eens twee werkdagen ploggen, eens kijken of die een wat realistischer beeld geven haha.

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.