Mijn to do lijst voor in mijn verlof

Woehoe, mijn verlof is begonnen! Nou vooruit, eigenlijk heb ik nu eerst vakantie en daarna pas verlof, maar ik hoef dus in ieder geval niet meer te werken. Al vind ik dat ik nog wel wat moet doen de komende dagen, dus ik maakte een to do lijst voor in mijn verlof…

Bijna twee maanden geleden maakte ik een to do lijst met dingen die ik nog voor de bevalling moest doen. Inmiddels is alles van die lijst afgestreept, maar zijn er wel weer een paar nieuwe dingen op mijn lijstje komen te staan:

Wat echt nog moet:

  • De matrasbeschermer in mijn bed leggen. Op dinsdag verschoon ik meesstal ons bed dus morgen zal ik tijdens het verschonen ook dat o zo fijne zeiltje er maar weer in leggen. Je weet maar nooit waar en wanneer het begint…
  • Naar de thuiszorgwinkel om de po (serieus?!) en de kartonnen nierbekkens op te halen. Ons bed is al verhoogd door mijn eigen Bob de Bouwer, dus klossen hebben we niet nodig.
  • Het geboortebord maken. Vandaag maakt Maikel de basis en dan kan ik aan het verven. Zal ik er een blogje over maken hoe we het hebben gedaan (als het klaar is uiteraard)?
  • De traktatie voor het kinderdagverblijf maken. Dat was ik gewoon helemaal vergeten maar een tweet van Joyce hielp mij er weer aan herinneren. Ook daarvan zal ik nog een aparte blog maken. Ik vind het in ieder geval fijn om dat al klaar te hebben, dan hoef ik niet vanuit mijn kraambed te knutselen.

Wat ik nog graag wil:

  • Alle ramen boven wassen, van binnen en buiten. Ik weet het, zo’n typische nesteldrang klus… Maar ik heb er al twee van de zes gedaan dus ik ben aardig op weg 😉 …
  • Vooruit bloggen. Hopelijk kan ik minimaal 7 artikelen vooruit bloggen zodat ik mijn hele kraamweek blogvrij heb zonder dat je mij hoeft te missen 😉 Als het lukt om meer vooruit te bloggen dan zou dat natuurlijk helemaal fijn zijn!
  • De vriezer opruimen en schoonmaken. Al die broodkruimels uit de broodlade, al die ingevroren stamppotten voor Aukje die ze toch nooit meer op gaat eten weggooien en gewoon alle lades goed poetsen.
  • Zorgen dat gewoon alles lekker fris en schoon is. Het liefste zou ik alle vouwgordijnen nog even wassen maar ik heb werkelijk geen flauw idee hoe die dingen los moeten, laat staan hoe ik ze dan weer vast moet maken en daarnaast lijkt het me gewoon een enorme rotklus. Zeer grote kans dat dit klusje niet meer gaat gebeuren dus…

Maar eigenlijk, als ik heel kritisch kijk dan zijn we er gewoon hartstikke klaar voor. Het bed staat omhoog, de geboortezegels en adresstickers liggen klaar, alle babykleertjes liggen gewassen en gestreken in de kast, de beschuiten en roze muisjes liggen klaar, de bedjes zijn opgemaakt (en afgedekt zodat er geen stof op komt) en de Maxi-Cosi en vluchttas staan klaar. Fijn, want dan kan ik tijdens mijn verlof ook gewoon lekker rustig aan doen, af en toe misschien een dutje op de bank, lekker uitgebreid in bad, op de bank een serie of film kijken en gewoon doen waar ik zelf zin in heb. Heerlijk!

Moest jij nog veel doen tijdens je zwangerschapsverlof of was je ook redelijk van tevoren al klaar?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.