Update Emmi 2 jaar

center parcs heijderbos

Kan ze niet voor altijd zo blijven? Ik geniet zo ontzettend van die peuterleeftijd. Maar ik vrees dat Emmi daar niks om geeft en lekker verder gaat met groeien en ontwikkelen. Tijd voor een nieuwe update!

Voeding

Emmi begint de dag altijd met een boterham en een halve beker melk. Heel af en toe wil ze een tweede boterham, maar meestal is eentje voldoende. Ze vindt hagelslag, kaas, chocoladepasta, stroop en smeerkaas erg lekker. Tussen haar ontbijt en lunch eet ze fruit. Emmi is dol op zomerfruit maar eigenlijk lust ze alle fruitsoorten wel. Bij de lunch krijgt Emmi weer een of twee boterhammen en een halve beker melk en na haar middagdutje mag ze iets lekkers. Dat kan een koekje of snoepje zijn. ’s Avonds eet ze tegenwoordig erg slecht. Alleen gebakken aardappeltjes, vissticks en runderburgers eet ze op. Groenten eet ze niet dus krijgt ze wel elke dag voedingssupplementen. Appelmoes en yoghurt gaan er wel altijd in. Emmi is dol op Fristi maar dat krijgt ze van mij maar een keer in de week. Verder drinkt ze vooral ranja of water.

poppenwagen peuter

Slapen

Emmi gaat tussen 12 en 13 uur naar bed voor haar middagdutje. De laatste tijd wil ze nog wel eens tegenstribbelen en het helpt enorm als ik haar goed voorbereid. Ik zeg dus al tijdens de lunch een aantal keer dat ze na het eten gaat slapen en op een gegeven moment loopt ze dan zelf al naar de trap. De avonden gaan op het moment ook wat moeilijker. We proberen de kinderen beiden rond 19.00 uur in bed te leggen, maar Emmi begint al te mopperen als ze haar slaapzak aan moet en gaat huilen als ik haar in bed leg. Ik hou er niet van om haar te laten huilen, maar ik wil ook niet toegeven. Dus zet ik haar op de grond en ga ik naar beneden. Na een minuut of tien roept ze me dan en als ik dan vraag of ze wil slapen dan geeft ze meestal wel ja als antwoord. Dan speelt ze toch nog even met haar knuffels als ze in bed ligt, maar dat is niet erg. Ook wordt ze sinds kort ineens elke nacht wel een keer wakker. Misschien krijgt ze kiezen? Geen idee, maar hopelijk is het snel weer over. Op het moment is ze tussen 06.30 en 07.00 uur weer wakker.

Groei en ontwikkeling

Ik wacht nog op een oproep van het consultatiebureau, dus geen idee hoe lang en zwaar Emmi op dit moment is en waar ze zit ten opzichte van het gemiddelde, maar zoals ik het zie heeft Emmi lekkere spekbillen die laten zien dat ze niks tekort komt 😉 Ze draagt maat 98, al zit dat soms nog wel wat aan de ruime kant. Haar haren beginnen eindelijk te groeien en dus kan ik ook al twee ministaartjes maken. Verder doet ze Aukje werkelijk met alles na, kan ze ontzettend goed zelf spelen en geeft ze het regelmatig aan als ze gepoept heeft. Emmi is dol op buiten spelen, boekjes lezen, de televisieserie Casper en Emma en tanden poetsen. Die laatste dan wel vooral als ze het zelf mag doen 😉

Zoals je kan lezen gaat het goed met Emmi. Ze is een heerlijke, eigenwijze peuter met een eigen willetje. Gelukkig is ze ook dol op kusjes geven en knuffelen, want van kusjes en knuffels van mijn meiden krijg ik nooit genoeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.