Van hobby tot baan, ga ik de stap nemen? *

Wauw, wie had dat gedacht. Mijn hobby, waar ik nu ruim 3,5 jaar geleden mee begon, is nogal uit de hand gelopen. Elke dag ben ik ermee bezig, zowel doordeweeks als in het weekend. Betekent dat, dat het tijd is voor de volgende stap?

Bijna vier jaar geleden vroeg ik me af hoe het zou zijn als ik zelf zou gaan bloggen. Ik ging op zoek en vond een site waarvoor ik één keer in de week mocht bloggen. Algauw merkte ik dat ik meer wilde. Ik wilde vaker schrijven en vooral de touwtjes in eigen handen nemen. Ik wilde mijn eigen site. Als een kip zonder kop begon ik aan Aukjeswereld, maar ik had nooit gedacht dat ik vandaag de dag zou staan waar ik nu sta. Ik heb in april mijn baan opgezegd en heb inmiddels bijna van mijn blog mijn baan gemaakt. Ik zeg expres bijna, want helemaal zover ben ik nog niet.

Om me heen stapt zo’n beetje iedere blogger die ik ken naar de Kamer van Koophandel. Super stoer! Ik vind het zo gaaf dat zoveel anderen die sprong al hebben genomen, alleen voor mij leek het steeds een stap te ver. Maar inmiddels mag ik maandelijks 20.000 unieke bezoekers verwelkomen op mijn blog en haal ik er zowaar ook nog een leuk inkomen uit. En dan is toch echt het moment aangebroken, het moment om zelf naar de KvK te stappen!

Aaaaaaah! Ik vind het stiekem doodeng! En vraag me niet waarom, want in feite verandert er helemaal niet zoveel. Ik blijf gewoon bloggen zoals ik nu doe, alleen dan moet ik mijn uren wat beter bijhouden. En ik moet bonnetjes bewaren. En ik moet aangifte doen. En ik moet geld verdienen. En ik moet… AAAAHHHH! Het wordt zoveel echter dan ineens en die stap vind ik toch enorm spannend. Maar ik heb de knoop doorgehakt, ik ga het gewoon doen. IK GA HET DOEN! Jeej!

1 Januari wordt Aukjeswereld een bedrijf. Voor die tijd wil ik zorgen dat ik alles geregeld heb. En volgens mij zijn dat nog wel wat dingen hoor. Zo heb ik bijvoorbeeld nu zelf een rekening bij de ING. Gewoon, een betaalrekening voor mij alleen. Maar wil ik dadelijk mijn zakelijke rekening daar ook wel hebben? Of kan ik beter ergens anders een rekening openen? Ik kreeg van Bregje al de tip dat het bijvoorbeeld erg fijn is als je verschillende potjes kan maken binnen je rekening. Zo kan je bepaalde bedragen ook al meteen apart zetten en heb je een goed overzicht van wat nu je werkelijke inkomsten zijn.

Maar ja, hoe weet ik nu waar ik het beste een zakelijke rekening kan openen? En waar moet ik allemaal nog meer op letten? Ik ben wat dat betreft echt nog een groentje en weet nog maar weinig van ondernemen af.  Gelukkig is er op internet genoeg informatie te vinden en ken ik inmiddels genoeg zzp-ers die mij wel op weg willen helpen. En wat voor verzekeringen moet ik allemaal afsluiten? En is er een fijn boekhoudprogramma dat in Jip en Janneke taal beschrijft wat ik moet doen? En hoe kan ik het beste mijn uren bijhouden? En mijn bonnetjes? En mijn facturen?

Zoveel vragen nog! Maar gelukkig heb ik nog een paar maanden om me te oriënteren. Ik ga eens op mijn gemak op onderzoek uit, vraag mijn blogcollega’s de spreekwoordelijke oren van het hoofd en dan komt het vast goed. Want als al die anderen het kunnen, dan kan ik dat vast ook wel toch?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.