Note to self

Vertederd kijk ik hoe onze meiden staan te dansen. Mijn aandacht wordt vooral getrokken door Emmi, met haar schattige mollige lijfje steelt ze de show. Ik zie dat Maikel ook naar haar kijkt en ineens ben ik me ontzettend bewust van ons gedrag…

Jaloers?

Na de geboorte van Emmi heb ik heel bewust Aukje overal bij betrokken, omdat je wel vaker hoort dat grote broers en zussen jaloers worden op hun babybroertje of zusje en dat wilde ik graag proberen te voorkomen. Dit lukte gelukkig, Aukje werd net zo verliefd op haar kleine zusje als ik was en dat zorgde er weer voor dat ik nog verliefder werd op Aukje, omdat ze zo’n geweldig lieve grote zus was (is!).

Bewustwording

Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder en merk ik dat ik me veel minder bewust ben van mijn gedrag ten opzichte van beide meisjes. Natuurlijk ook wel logisch, ik geloof dat de meeste mensen niet heel de dag bewust bezig zijn met hun gedrag, maar gisteren tijdens het dansen was ik me dus wel ineens heel erg bewust van mijn reactie op Emmi en ineens besefte ik dat ik daarmee op moet passen.

De leuke peuterfase

Eerlijk is eerlijk, de peuterleeftijd is een ontzettend leuke fase, tenminste, dat vind ik dan. Ik weet nog dat ik dat bij Aukje ook al vond en nu bij Emmi vind ik dat dus weer. Daarnaast hangt Emmi ontzettend graag de clown uit en kan ze ook behoorlijk temperamentvol zijn, waardoor ze dus heel vaak de aandacht naar zichzelf toe trekt. Aukje daarentegen, is veel rustiger en braver en daardoor heeft ze op sommige momenten misschien best wel het gevoel dat ze minder aandacht krijgt dan Emmi. Overigens weet ik zeker dat ze allebei absoluut niks tekort komen, maar ongeacht of het zo is ja of nee, het ook het gevoel dat je minder aandacht krijgt dan je zusje is natuurlijk niet tof.

Note to self

En dus keek ik gisteren tijdens het dansen even alleen nog maar naar Aukje. Ze zag het en ik kreeg een paar keer een brede glimlach. Mijn lieve kleine grootste meisje. Dus bij deze een note to self, bewuster de tijd nemen om ook aan Aukje te laten merken dat ik naar haar kijk, dat ik ook om haar moet lachen en haar vooral niet het gevoel te geven dat ze minder is dan haar kleine zusje, want dat is ze natuurlijk absoluut niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.