Waarom het leven van een blogger niet zo makkelijk is als het lijkt

‘Een beetje verhaaltjes typen en daar een heleboel gratis dingen voor krijgen.’ Zo werkt dat toch? Bloggen? ‘Makkelijk verdienen, denk dat ik ook maar ga bloggen.’ Maar stiekem ben ik er de hele dag mee bezig…

De dag begint. Zodra ik uitgebreid met de meisjes heb geknuffeld kijk ik op mijn telefoon. Is mijn blog online gekomen en gedeeld op Facebook? Zijn er al reacties waar ik op moet reageren? Oh dan deel ik mijn post meteen even op Instagram Stories, staat hij daar ook alvast op. Tijd om op te staan, te douchen en mezelf en de meisjes verder klaar te maken. Heel soms kan ik de verleiding niet weerstaan om voordat ik werkelijk onder de douche stap nog even mijn artikel te delen in verschillende Facebook groepen, maar heel eerlijk gezegd heb ik daar tegenwoordig eigenlijk geen tijd meer voor.

Tijdens het maken van het ontbijt bedenk ik me dat er ook nog een foto op IG stories ‘moet’ komen. Even denken. Wordt het mijn ontbijt, mijn slaaphoofd of de kindjes? Zodra ik de foto gemaakt heb zie ik dat het licht perfect is om wat productfoto’s te maken. Eerst even rustig ontbijten. Na het eten pak ik de camera erbij en maak ik de foto’s. Oeh en nu we toch bezig zijn kunnen meteen die foto’s voor bij die ene review ook wel even gemaakt worden.

Dan check ik tussendoor mijn mail. Er is een leuke campagne waar ik even op wil reageren. Oh en er zijn wat reacties op mijn Facebook pagina. Meteen even op reageren zodat ik zichtbaar blijf op de tijdlijn van mijn volgers. Want met dat algoritme van tegenwoordig valt dat niet mee. Tijd om de telefoon weer weg te leggen. Tijd voor de meisjes. Maar ergens in mijn achterhoofd blijft het idee rondspoken dat ik eigenlijk ook wel weer een outfitpost wil maken. Straks even kijken of Maikel foto’s wil maken.

We gaan op pad en ik zie een mooi fotoplekje. Wacht! Even een foto maken. Aukje lacht lief en vervolgens speelt ze verder. Ik klik nog zo’n 18 keer om een onherkenbare foto voor mijn blog te maken. Het nadeel van haar niet meer herkenbaar in beeld brengen, de leukste foto’s kan ik nu niet meer delen. En om toch foto’s voor mezelf en foto’s voor mijn blog te hebben maar ik nu dus vaak dubbele foto’s. Halverwege de dag bedenk ik me dat ik ook nog een foto moet maken voor op Instagram. Dat moet natuurlijk wel een andere foto zijn dan die al in mijn weekoverzicht zaten. En het liefst eentje van vandaag. Even maken dan maar. Ja we kunnen verder! Achter me hoor ik een stel praten. Ik lach stiekem en bedenk me dat wat zij bespreken best een leuk blogonderwerp is…

Aukje speelt, Emmi slaapt. Mooi moment om even te reageren op anderen. Zowel op Instagram als op Facebook. Ik wil namelijk wel zichtbaar blijven in de tijdlijn. Ik scroll, like en reageer. En check ook meteen even mijn eigen reacties en reageer waar nodig. Dan schiet er ineens een leuk blogidee te binnen. Snel opschrijven! Aukje maakt een leuke opmerking, hup op het lijstje met leukste uitspraken. Ik zie dat ik een reactie heb van een opdrachtgever dus reageer daar ook nog even op. Dan ga ik weer verder met het huishouden of met het spelen met de kindjes.

Als ze ’s avonds in bed liggen dan werk ik mijn mail weer bij. Ik reageer op aanvragen, ga in onderhandeling, doe research, lees persberichten en lach om belachelijke voorstellen. Ik maak een nieuwe post voor de dag erna en hou me bezig met de SEO. Hoe kan ik dit artikel het beste noemen? Welk zoekwoord zal ik gebruiken? Welke foto past erbij? Als ik eraan toe kom schrijf ik ook nog een artikel voor een opdracht. Ik maak er een aparte afbeelding bij voor Pinterest en probeer eraan te denken mijn blog van gisteren ook nog even te pinnen. Oh en die Instagram foto kan er nu op. Even bewerken zodat hij in mijn feed past. Welke hashtags zal ik erbij zetten zodat ik zichtbaarder word maar Instagram me niet als spam gaat zien? Even nadenken nog. En spontaan schiet me een leuke insteek voor een blog te binnen, voor die ene opdrachtgever. Meteen even mailen.

Voor het slapen gaan scroll ik nog even door Pinterest. Om ook daar zichtbaar te blijven moet ik dagelijks minimaal 5 pins pinnen. En heb ik nog nieuwe reacties waar ik op moet reageren? Even een foto op Instagram stories. Staat alles goed ingepland? Ja, ik kan gaan slapen. Morgen weer een dag…

Jep, het leven van een blogger gaat niet over rozen 😉 Haha nee hoor, het is ontzettend leuk om te doen en ik zeg niet dat ik het zwaar heb, maar je bent er de hele dag mee bezig. En dan heb ik het nog niet eens over het financiële gedeelte en over de technische kant, want dat is weer een heel ander verhaal. Maar het is dus wel meer dan af en toe een verhaaltje schrijven voor wat gratis producten. En het is heus niet altijd zo zwart wit, de ene dag ben ik er meer mee bezig dan de andere dag en ja, er zijn dagen dat het pakketjes regent en op andere dagen komt er niks binnen. En er zijn dagen met gave events en dagen waarop ik alleen maar events af moet zeggen. Maar wil je een goedlopende blog runnen, goed vindbaar zijn in Google en zichtbaar blijven op social media, mooie bezoekersaantallen en mooie scores voor je blog, dan heb je er een flinke dagtaak aan. En dan ben ik nog maar een relatief ‘kleine’ blogger.

Dus zie je me weer eens met mijn telefoon in mijn handen? Dan ben ik dus eigenlijk gewoon aan het werk 😉

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.