Was jij wel eens op vakantie?

wassen op vakantieAfgelopen vakantie gebeurde het zomaar, het burgerlijkste wat ik me voor kon stellen op vakantie. Ik ging met een volle tas met was naar de wasserette op het park. As je me dat tien jaar geleden had verteld dan had ik je vast heel hard uitgelachen…

Als kind gingen wij altijd met de caravan op vakantie. Drie weken sliepen we in een tentje, wasten we ’s avonds met de hand af en deden we één keer per week een handwasje. Ik had namelijk nooit genoeg onderbroeken en kleren, om drie weken lang elke dag iets schoons aan te kunnen trekken. En dus ging er elke vakantie een grote tube handwasmiddel mee zodat we toch fris en fruitig rond konden lopen op vakantie.

Eenmaal het huis uit, ging ik niet meer in een tentje op vakantie, maar gingen we naar hotels en appartementen. Nooit langer dan twee weken, maar die tube handwasmiddel ging nog steeds elke keer mee. Zelden gebruikte ik hem nog, maar als ik hem nodig had, dan was hij er. Toen kregen we Aukje en werden onze vakanties weer anders. Geen hotels in het buitenland, maar huisjes in Center Parcs. In verband met Maikel zijn werk gingen we nooit heel lang, dus ik had altijd genoeg schone spullen bij me om de hele week schone kleding te kunnen dragen.

Tot afgelopen vakantie. We gingen zowaar twaalf hele dagen weg en aan het einde van de eerste week zag ik dat er niet veel schone kleding meer in de kasten lag. Bij aankomst zag ik dat het park een wasserette had en voor het eerst in mijn leven besloot ik om daar gebruik van te maken. Jeetje wat voelde ik mezelf burgerlijk en volwassen toen ik bij de receptie een wasmunt ging kopen 🙂 Maar wat was het fijn dat we weer schone spullen in de kast hadden liggen.

Hoewel ik het even nog een gekke gedachte vond, ik bedoel, je stopt toch je spullen in een wasmachine waar iedereen zijn vieze sokken en onderbroeken in stopt, heb ik me er overheen gezet (kom op Charlotte, het zijn wasmachines!) en toch mijn wasje gedraaid. Een heel eerlijk? Ik denk dat ik het elke vakantie ga doen! Want het is me stiekem best goed bevallen…

Was jij weleens op vakantie?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.