Wat je op de foto niet ziet…

“Oh maar jij hebt daar toch nooit last van?” Echt, als het gaat om zelfvertrouwen en onzekerheid, heb ik deze zin zo vaak gehoord. Maar er zijn ook bij mij genoeg dingen die je aan de buitenkant niet (direct) ziet en die mij met vlagen enorm onzeker kunnen maken hoor…

Mensen die mij alleen online kennen, denken meestal dat ik één bonk zelfvertrouwen ben. Mensen die mij in het echt kennen weten dat dat helemaal niet zo is. Sterker nog, ik ben eigenlijk ontzettend bescheiden en ben altijd heel erg onzeker geweest. Gelukkig is die onzekerheid wel veel minder geworden de laatste tijd, maar nog steeds heb ik momenten waarop ik ineens ontzettend onzeker kan zijn, maar dat komt ook daar een aantal factoren waar ik helaas geen invloed op heb…

  • PDS. Dat me tijdens een dagje sauna, onder de douche, gevraagd werd of ik zwanger was en de vrouw, nadat ik had gezegd dat dat niet zo was, vrolijk doorvroeg hoe lang al, is iets wat ik niet snel vergeet. Mijn PDS zorgt er regelmatig voor dat ik met een 20 weken zwanger buikje rondloop en dat zorgt soms voor gênante situaties. Inmiddels weet ik aardig wat ik wel en niet kan eten om het onder controle te houden, maar soms heb ik gewoon even geen zin in dat dieet en dan ben ik gewoon team #bollebuik.
  • Navelbreuk. Om die bolle buik nog mooier te maken heb ik ook nog eens een navelbreuk. Super lelijk, maar ik heb er verder geen last van dus niet nodig om te opereren dus.
  • Seborroïsch eczeem. Ook zo’n fijne. Als ik de shampoo van de apotheek niet gebruik is het net alsof ik ernstige roos heb, is dus niet zo. Gelukkig kan ik het met de speciale shampoo redelijk onder controle houden en hoef ik mezelf niet meer in 300 ingewikkelde posities voor de spiegel te draaien om te kijken of mijn haar er een beetje schoon uitziet.
  • Hypermobiel. En nee dat is niet hetzelfde als super lenig haha, want dat is wat veel mensen denken. Nu ik zoveel sport heb ik er nagenoeg geen last meer van, maar voordat ik sportte deden mijn gewrichten soms echt ontzettend veel pijn.
  • Tarwe intolerant. Had ik het net over een 20 weken buik bij het eten van verkeerde dingen, heb ik bij het eten van tarwe gewoon een 30 weken buik 😉 Ook hiervoor geldt dat ik inmiddels heel goed weet wat ik wel en niet kan hebben en voor pepernoten maakt mijn intolerantie graag een uitzondering.

Zo, ik geloof dat ik me nu wel weer even kwetsbaar genoeg heb opgesteld 😉 Ik geef de bal door, wat maakt jouw (soms) onzeker?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.