Wat me deze vakantie niet zo goed lukt

Vorig jaar maakte ik een leuke to do lijst voor de zomervakantie. Aan het einde van de vakantie hadden we er bijna niks van gedaan. Dit jaar is dat wel anders, alleen heeft dat ook weer andere nadelen…

Zomervakantie 2020

Zomervakantie 2020. Geen vakantieplannen en dus maakte ik een flinke lijst met leuke dingen om deze zes weken te gaan doen met de meisjes. Inmiddels zijn er van die zes weken vakantie nog maar anderhalve week over en dan zit het er alweer op. Stiekem wil ik dat nog helemaal niet, want wat hebben we het gezellig! Maar goed, voor dat het zover is hebben we nog een aantal dagen.

Time flies!

Toen Aukje deze week aan me vroeg hoe het kwam dat de vakantie zo snel voorbij ging moest ik lachen. Ik legde haar uit dat dat kwam doordat we zoveel leuke dingen hebben gedaan en dat de tijd snel gaat als je het leuk hebt. Vorig jaar vond ik het nog lastig om in mijn eentje met de meisjes op pad te gaan, maar dit jaar doen we niks anders. We spreken ook veel met anderen af, maar doen ook samen leuke dingen en niet alleen de meisjes genieten enorm maar ook ik vind het heerlijk.

Geen tijd over

Het nadeel van al die leuke dingen, is dat ik totaal niet toe kom aan andere dingen. Ik doe de was wel, maar na het drogen blijft het maar in de waskamer liggen. Aan het wasrek, in de wasmand, op de strijkplank. Het ligt echt overal behalve in de kasten. Lekker irritant ook, want als ik ’s ochtends wil douchen moet ik eerst beneden een handdoek gaan halen. En dan hebben we de rest van het huishouden nog. Poetsen heeft prioriteit 0 op het moment. Overal ligt speelgoed, restjes kleding van de kinderen (want heet dus alles moet uit) half uitgepakte tassen en die stofvlokken die vliegen helaas niet vanzelf naar buiten.

Dat werkt niet

O ja, dan hebben we ook nog het werk. Steeds als ik denk ‘nu zijn de kinderen lekker zelf aan het spelen, ik zal mijn laptop eens openklappen’ dan hebben ze me ineens elke vijf minuten nodig. Ik kan geen blogpost schrijven in stukjes, dat werkt voor mij niet, dus als ik steeds tussendoor iets anders moet gaan doen dan geef ik al snel op en klap ik de hele handel weer dicht.

Maar ach…

Maar ach, we hebben het zo ontzettend fijn! We doen alleen maar leuke dingen, we genieten enorm van elkaar, van het weer en vooral van het feit dat niks moet en we alles lekker op ons eigen tempo doen. Heerlijk! En die was, de zooi en het stof? Dat komt wel weer. Morgen, of overmorgen, of volgende week. En anders zodra de vakantie voorbij is 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.