Weg met de incidentele bril

“Oh sorry, ik zie nu pas dat jij het bent!” Met rode wangen loop ik op de kennis af, oeps, ik had haar echt even niet herkend. Sinds mijn laatste zwangerschap zijn mijn ogen nogal achteruit gegaan en dat levert soms nogal gênante situaties op.  

Als kind had ik hele goede ogen. Ik kan me zelfs nog herinneren dat de GGD het ooit haviksogen noemde, zo goed. Helaas kwam daar verandering in en sinds enkele jaren draag ik op bepaalde momenten een bril. Ik had een sterkte van -0,75 en -0,50, dus mijn bril had ik niet de hele dag nodig. Ik droeg hem in de auto, tijdens vergaderingen, bij musicals en op andere momenten dat het belangrijk was dat ik goed op afstand kon kijken. Maar de laatste tijd merkte ik dat mijn ogen achteruit waren gegaan. Zonder bril zag ik steeds slechter en met bril zag ik ook niet meer goed genoeg. Tijd voor een bezoekje aan de opticien.

Na mijn laatste bezoekje aan de opticien, kwam ik nogal van een koude kermis thuis. Maar dit keer moest het goed komen. Ik maakte een afspraak en gisteren was het zover. Mijn vermoedens bleken waar te zijn, mijn ogen waren enorm achteruit gegaan. Inmiddels -1,50 en -1,25. Oeps, logisch dat ik mensen soms niet herken. Dit is toch wel een flink verschil. Maar dat betekent dus ook dat ik voortaan de hele dag een bril op moet, in plaats van zo af en toe. Maar wil ik dat wel?

Want gisteren heb ik wel gewoon een leuke bril uitgezocht, misschien heb je hem wel op Instagram voorbij zien komen. Maar ik wil eigenlijk helemaal niet de hele dag een bril dragen, ik vind een bril namelijk helemaal niet fijn. Dat is ook de reden dat ik mijn bril eerst maar zelden op had. Ik voel hem constant zitten en vind het gewoon niet fijn. Mijn tweede gedachte was dat ik dan misschien maar eens lenzen moet proberen. Maar ook lenzen lijken mij eigenlijk niks. Ik heb in de winter ontzettend droge ogen, en dat lijkt me met lenzen nou niet echt ideaal. Maar ja, wat dan?

Misschien dat ik binnenkort maar eens naar een lenzenspecialist moet gaan, om advies te vragen. Eerst maar eens kijken wat er voor verschillende soorten lenzen er allemaal zijn en welke het beste bij mij zouden passen. Voor nu heb ik in ieder geval weer een nieuwe bril en herken ik iedereen gewoon weer, best fijn 😉

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.