Zo vieren wij Sinterklaas

sinterklaasintochtenVandaag is het pakjesavond! Nou ja, niet officieel dan, maar wel in huize Habraken. Aukje heeft vandaag het laatste vakje van haar aftelkalender mogen openen en dat betekent dat Sinterklaas hier vandaag een bezoekje komt brengen…

Sinterklaas is bij ons een echt familiefeest. Ook voordat wij kindjes hadden vierden we in mijn familie altijd heel uitgebreid Sinterklaas, met heel veel cadeautjes en op bijna alle cadeautjes een gedichtje. Inmiddels zijn er twee kindjes bij gekomen en verloopt de avond ook iets anders dan voorheen, maar zo ziet het er vandaag ongeveer uit.

Rond 16.00 uur komt mijn familie gezellig naar ons toe. Iedereen komt rustig binnen en zodra we allemaal wat te drinken hebben zorg ik ervoor dat Aukje ergens de video van Sinterklaas vindt. We zetten de dvd aan op de televisie en dan vertelt Sinterklaas waar we de cadeautjes kunnen vinden. Zodra we alle cadeautjes hebben gevonden, nemen we alles mee naar binnen en uiteraard mag Aukje als eerste een pakje uitzoeken. Piet heeft op al Aukjes cadeautjes de letter A geschreven, dus ze kan haar eigen cadeautjes herkennen.

Dan krijgt iedereen om de beurt een cadeau. Omdat er op bijna elk cadeau een uitgebreid gedicht zit, zijn we hier altijd wel een flinke tijd mee bezig. Ongeveer vier cadeautjes per volwassene en de kindjes krijgen nog wat extra, dus halverwege is het pauze, tijd voor een lekkere kop erwtensoep. Na het eten kunnen we dan weer verder gaan. Voorheen begonnen we altijd pas tegen de avond, maar dit jaar beginnen we dus al in de middag zodat Aukje er tot het einde bij kan blijven. Wel zo gezellig. Ik schat dat we rond 20.00/21.00 uur klaar zullen zijn en dan gaat Aukje naar bed. Emmi ligt dan hopelijk al te slapen. De rest van de familie kletst dan nog wat na en uiteraard staat de tafel vol lekkere hapjes. Wat ons betreft zit Sinterklaas er dan voor dit jaar op. Aukje heeft vanaf de aankomst om de dag haar schoen mogen zetten (met de ene keer een kleine snoeptraktatie en de andere keer een klein schoencadeautje erin) dus dan is het ook wel weer genoeg geweest.

Later deze week komt Sinterklaas dan ook nog een bezoekje brengen bij de andere opa en oma, de bofkontjes. Daar krijgen alleen de kindjes cadeautjes dus dat duurt een stuk minder lang haha 😉 En op 5 december zelf komt Sinterklaas bij Aukje op school. Ik weet niet wat ze gaan doen, maar het wordt vast een gezellig dagje en wat mij betreft gaat ze die avond gewoon op de normale tijd naar bed en zit Sinterklaas er weer op. En op 6 december? Is Aukje lekker vrij dus gaan we gezellig samen de kerstspullen van zolder halen! Ik heb er zin in!

Hoe vieren jullie pakjesavond?

Kijk hier voor meer Sinterklaasgedichten…

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.