Zo was onze oud & nieuw

Oud en nieuw, ik weet niet wat het is maar om de een of andere reden is dit echt zo’n avond die leuk MOET zijn. Gelukkig was dat dit jaar ook het geval, héél erg leuk zelfs…

Van feestend in de kroeg naar thuis met vrienden

Al eerder schreef ik over hoe ik de laatste tien jaar oud en nieuw heb gevierd. Van thuis met mijn familie, naar feestend en werkend in de kroeg, tot 14:00 ’s middags doorgaan en weer keurig thuis met vrienden. Dit jaar waren we uitgenodigd bij vrienden thuis en voor het eerst sinds tijden namen we de meisjes dus weer mee om ergens anders in bed te leggen en daar pas ’s nachts weer uit te halen.

Pannenkoeken en barbecue

Rond 17:00 waren we uitgenodigd om met de kindjes te komen eten. Onze vrienden waren goed voorbereid en binnen no time zaten de kinderen lekker met een pannenkoek aan tafel. Toen de kindjes klaar waren konden zij gaan spelen en was het tijd voor de volwassenen om te eten. Lekkere hamburgers van de barbecue, met wat salades erbij, helemaal top. De kinderen speelden lekker op de speelzolder en nadat de zoveelste beneden kwam klagen besloten we de kinderen even voor de televisie te zetten.

Bedtijd!

Al om 19:00 uur brachten we Emmi naar bed, we kennen haar namelijk goed genoeg om te weten dat ze zeker een uur nodig zou hebben om in slaap te vallen en niets was minder waar. Via de babyfoon zagen we haar pyjamabroek uittrekken, lampjes aan- en uitdoen en spelen met de pantoffels van Aukje. Na drie kwartier ben ik gaan zeggen dat ze toch echt moest gaan slapen en om 20:00 uur was ze dan eindelijk vertrokken. Tijd om ook de andere kindjes naar bed te brengen. We brachten bewust Aukje pas naar bed, nadat Emmi al sliep, omdat ze in één bed sliepen en we wisten dat ze elkaar dan wakker zouden houden. Aukje had nog geen twee tellen nodig en ook zij was vertrokken. Fijn!

Tijd voor de volwassenen

Toen de kinderen in bed lagen hebben we met de volwassenen gezellig gekletst onder het genot van wat wijntjes, biertjes en wat lekkers. We hadden het zo gezellig, dat we niet eens tijd hadden om een spelletje te spelen, goed teken! Iets voor twaalf uur zochten we een klok op zodat we samen konden aftellen en om twaalf uur werd er natuurlijk flink gekust en geknuffeld.

Vuurwerk en oliebollen

Tijd om naar buiten te gaan! Ik vind vuurwerk doodeng dus ik bleef lekker binnen bij de babyfoon om te kijken of de meisjes niet wakker zouden worden. Gelukkig stonden de wijn en de oliebollen ook binnen dus ik vermaakte me wel samen met nog een andere vriendin. De kindjes sliepen wonder boven wonder door en ondertussen druppelde iedereen weer een voor een naar binnen.

Naar huis

Rond 01:00 uur gingen we de meisjes wakker maken om weer mee naar huis te nemen. Aukje keek nog even naar wat verdwaald vuurwerk en toen we klaar waren voor vertrek bracht een vriend ons weer veilig thuis. Dat viel nog niet mee met die dichte mist overigens, maar het is goed gekomen!

Een topavond

Het was een ontzettend gezellige avond en hoewel ik het ook wel fijn vond dat de meisjes lekker doorsliepen heb ik wel besloten dat ik Aukje volgend jaar wakker ga maken voor twaalf uur. Omdat Emmi eenmaal thuis niet meer zo goed verder ging slapen denk ik dat we haar volgend jaar maar lekker laten liggen haha 😉 maar Aukje mag volgend jaar gezellig mee kussen, knuffelen, proosten en oliebollen eten. Weer een nieuwe fase van oud & nieuw vieren…

Mochten bij jullie de kids opblijven, of hebben jullie ze wakker gemaakt of ook lekker laten slapen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.