De leukste uitspraken van Aukje

Omdat ik het bij anderen altijd zo leuk vind om te lezen, ben ik ook maar eens begonnen met het bijhouden van Aukjes leukste uitspraken. En vandaag mag jij dan ook meegenieten van de leukste uitspraken van onze lieve, bijdehante peuter…

Steeds vaker moeten we lachen om Aukje. Om wat ze doet, maar ook om wat ze zegt. Heel vaak hoor ik mezelf terug, soms hangt ze enorm de clown uit en soms heeft ze niet eens in de gaten hoe grappig haar uitspraak is…

  1. “Mama! Zijn we in de Efteling?” Ik begrijp haar vraag niet helemaal want we rijden gewoon door de stad. Totdat ik de moskee zie staan… “Dat lijkt wel op het Sprookjesbos” Haha oeps, ik kon er niks aan doen maar vond het stiekem toch wel grappig.
  2. Ik weet dat kinderen papegaaien zijn, maar dat werd laatst weer even fijn bevestigd. Tijdens het avondritueel, wat zoals gewoonlijk weer eens erg was uitgelopen, vroeg ik aan Aukje of ik nog een kusje kreeg. Haar reactie? “Nee mama, het is echt bedtijd nu. Het is al veel te laat!” Dusss….
  3. Aukje kan nogal traag zijn. Dat geldt vooral met eten en opruimen. Dus toen ze voor de zoveelste keer aan het treuzelen was en ik vroeg of ze haar aardbeien op wilde eten, kreeg ik dit als antwoord: “Jahaa *zucht* Dat heb je al vier keer gezegd!” Uhm… Oeps. Niet helemaal het antwoord waarop ik had gehoopt.
  4. Aukje is dol op liedjes. Samen zingen we dan ook heel wat af op een dag. Maar toen ze vorige week een liedje noemde wist ik niet wat ze bedoelde. “Mama, zullen we potje beren zingen?” Pas toen ze begon te zingen herkende ik het liedje: “Potje beren ging uit varen…”
  5. En zo zong ze gisteren spontaan: “zagen zagen wiedewiedewagen, Jan kwam thuis in een boevenwagen”. Haha ik geloof dat ze iets te vaak boefje heeft gespeeld de laatste tijd.
  6. En de laatste voor vandaag. Gisteren was ik klaar met koken dus ik riep Aukje om te komen eten. Haar reactie? “Ik heb even geen tijd, ik ben aan het puzzelen”.

Heeft jouw peuter ook van die leuke uitspraken? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.