6 x Asperges, maar dan anders

aspergerecepten

“Hoe kan je asperges nog meer eten dan?” Afgelopen week was ik met iemand in gesprek die bij ons asperges kwam kopen. Ik vroeg of ze de asperges traditioneel gingen eten of er iets anders mee gingen maken, waarop ik dit als antwoord kreeg. Ik was een beetje verbaasd, je kan namelijk zo ontzettend veel lekkere dingen met asperges maken! Zoals bijvoorbeeld deze gerechten…

Pasta met asperges

Mijn favoriet, pasta met asperges! Ik vind het zelf erg lekker met kip maar het kan ook goed met zalm of ham bijvoorbeeld. Kip bakken, ui en courgette erbij, verse spinazie en eventueel cherrytomaatjes in stukken gesneden. Dan voeg je Boursin cuisine toe en tot slot de (gekookte) asperges in stukjes. Pasta koken en klaar is je heerlijke en makkelijke aspergepasta! Overigens heb ik hem ook wel eens gemaakt met Hollandaisesaus in plaats van Boursin, kan ook heel goed!

Risotto met asperges

Nog een persoonlijke favoriet, risotto met asperges. Maak een risotto naar keuze (uit een eigen recept of uit een pakje/zakje). Zelf vind ik het erg lekker in combinatie met kastanjechampignons, courgette, verse spinazie en dan natuurlijk de stukjes asperges, maar je kan er natuurlijk aan toevoegen wat je zelf lekker vind. Zo is het ook heerlijk om er bijvoorbeeld gamba’s aan toe te voegen!

Aspergewraps

Een van de toppers bij ons uit de winkel op dit moment, de aspergewrap. We hebben een koude en een warme variant en dit is thuis heel goed na te maken (wel met onze asperges dan uiteraard πŸ˜‰ ) De koude wrap vul je met roomkaas, ham of zalm, sla, gekookte asperges, wat kruiden en geraspte kaas en de warme variant is eigenlijk hetzelfde, maar dan zonder de sla. Met geraspte kaas erover in de oven en echt, het zal je verbazen hoe lekker deze ovenwrap is!

Pizza met asperges

Nog zo’n idee waar je in de eerste instantie misschien niet meteen zelf aan denkt, maar wist je dat asperges ook erg lekker zijn op een pizza? Maak je eigen aspergespizza door een bodem te besmeren met tomatensaus, roomkaas, verse asperges, beenham, bosui, kruidenmix en geraspte kaas en je heerlijke en gezonde(re) pizza is klaar. Nou ja, wel even in de oven dan nog πŸ˜‰

Aspergesalade

In de winkel verkopen we eigenlijk twee soorten aspergesalades, een salade voor op stokbrood en toast, of gewoon lekker op je broodje als lunch. Maar we hebben ook een maaltijdsalade met asperges. Beiden erg lekker en bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor bij de barbecue (je kunt asperges trouwens ook bereiden op de barbecue, maar dat is weer een heel ander verhaal).

Hopelijk heb ik je wat nieuwe inspiratie gegeven om de laatste maand van het aspergeseizoen nog even lekker te genieten van verschillende aspergegerechten. Natuurlijk kan je ze ook gewoon traditioneel eten, met krieltjes, ham of zalm, een gekookt eitje en Hollandaisesaus, of je maakt er lekkere soep van. Maar als je toe bent aan wat afwisseling dan zijn dit heerlijke alternatieven. Enne, wist je al dat je een aantal van deze gerechten ook bij ons in de webshop kunt bestellen? Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.