Zo maak je zelf granola!

granola makenGezond eten is hip! Nou ben ik totaal niet hip en ik weet al helemaal niet veel van gezond eten, maar ik weet wel dat (onder andere) sinds ik hiermee ontbijt, het een stuk beter gaat met mijn buik. Kijk je mee naar mijn recept voor een heerlijke en gezonde granola?

Sinds ik weet dat mijn buik reageert op tarwe, probeer ik dat zoveel mogelijk te vermijden. Gelukkig heb ik inmiddels prima speltbrood in huis, maar omdat teveel spelt hetzelfde effect op mijn buik kan hebben wil ik hier dus ook niet teveel van eten. Toen ik het hier met mijn schoonzusje over had vroeg ze aan mij waarom ik geen granola maakte. Ik had werkelijk nog nooit van granola gehoord, dus na een uitleg en een vluchtig recept werd ik nieuwsgierig. Ik zocht een recept op om thuis zelf aan de slag te kunnen en sindsdien ben ik om! Wauw, wat is dit lekker, vullend en ook nog eens erg gezond. Inmiddels heb ik aan het recept mijn eigen draai gegeven en ziet mijn granola recept er als volgt uit:gezond ontbijtDe granola

  1. Ik verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Dan doe ik 150 gram havermout in een kom.
  3. Daar doe ik ongeveer 70 gram aan pijnboompitten, zonnebloempitten en pompoenpitten bij.
  4. Dan nog ongeveer 150 gram aan gehakte hazelnoten, walnoten, pecannoten en amandelen.
  5. Ik verwarm 3 eetlepels kokosolie in een pan en giet dat erbij en knijp een keer flink in de fles met agavesiroop.
  6. Als laatste doe ik er wat kaneelpoeder bij.
  7. Ik meng alles goed door elkaar en spreid het uit op een, met bakpapier bekleedde, bakplaat. Ik schuif de plaat in de oven en na 5 minuten schep ik de granola even om. Na 10 minuten is het klaar en laat ik de granola afkoelen.
  8. Als alles is afgekoeld doe ik er nog goji bessen, rozijntjes, kokossnippers, cacao nibs en gebroken lijnzaad bij. Dit alles bewaar ik in een afgesloten bak en zo heb ik voor ongeveer twee weken genoeg.bessen

Een gezond ontbijt

Met alleen de granola ben ik er nog niet 😉 Ik schep ’s ochtends ongeveer zes kleine eetlepels granola in een bakje, doe daar drie flinke eetlepels Griekse yoghurt bij en als laatste nog een flinke handvol blauwe bessen. Heerlijk! Dit is niet alleen een gezond ontbijt, maar het is ook echt lekker en vult goed. Een aanrader om eens te proberen! Je hebt het echt in een handomdraai gemaakt en alle ingrediënten zijn tegenwoordig bij elke willekeurige supermarkt te koop (ik koop alles voor de granola meestal bij de Aldi). Kiwi is er trouwens ook lekker in, maar ik ben ’s ochtends eigenlijk te lui om die eerst nog te schillen en in stukjes te snijden hihi…

Smakelijk! Waarmee ontbijt jij meestal?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?granola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.