Recept: Heerlijke pompoen crumble

pompoen crumble

Als je naar buiten kijkt dan kun je er niet meer omheen, het is herfst! En als ik aan herfst denk, dan denk ik aan kastanjes, spinnen en pompoenen! Tijd voor een lekker recept met pompoen, maar dan net even wat spannender: een heerlijke pompoen crumble…

De ingrediënten

  • een halve pompoen (ongeveer 500 gram)
  • een kleine appel
  • 150 gram havermout
  • 85 gram roomboter
  • 70 gram speculaasjes
  • 2 x 50 gram suiker
  • 50 ml jus d’orange
  • één theelepel speculaaskruiden

De bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en snijd vervolgens de pompoen, met schil en al, in stukken. Verwijder wel even de pitten 😉 . Als het water kookt, doe je de pompoen erbij en kook 6 minuten mee. Ondertussen schil en snijd je de appel in blokjes. Als de pompoen klaar is, giet je deze af en laat het even goed uitlekken. Vervolgens stamp je de pompoen, samen met de appel, tot een grove moes. Voeg dan 50 gram suiker, de jus d’orange en de speculaaskruiden toe. Eventueel kan je er ook nog een speculaasje doorheen kruimelen. Roer dit allemaal door elkaar en verdeel het over vier ovenvaste schaaltjes.

Dan verkruimel je de (overige) speculaasjes in een kom. Doe daar de havermout, roomboter en 50 gram suiker bij en kneed dit allemaal door elkaar tot een kruimelig geheel. Verdeel dit over de schaaltjes met pompoen en appel, zet het vervolgens 25 minuten in de oven en klaar is je pompoen crumble!

Serveertip: Warm is de crumble het lekkerste, eventueel met een bolletje vanille-ijs met wat speculaaskruimels er overheen. Jammie! Smakelijk eten!

Pompoen crumble

De pompoen crumble is verrassend lekker! Maar echt! Nou ben ik sowieso dol op pompoen, dus het kan ook haast niet missen, maar hij is echt ontzettend goed! Wel een beetje machtig, dus ik zou hem niet te snel na het avondeten serveren.

Tip: Doe ook eens wat pompoen door je bananenbrood heen, super lekker en gezond!

pompoen crumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.