De Super Mario Party van Nintendo en Sonos!

Nintendo super MarioAfgelopen woensdag was de Super Mario Party van Nintendo en Sonos. Helaas kon ik zelf niet gaan, maar gelukkig wilde Bart namens Aukjeswereld gaan. Hij neemt je vandaag mee naar de party en vertelt alles over de nieuwste ontwikkelingen bij Nintendo en het geweldige geluid van Sonos…

Hallo klas!
Even voorstellen. Mijn naam is Bart, en ik ben basisschoolleraar en gamer in hart en nieren. Dat laatste gaf mij het idee een familievriendelijk Youtubekanaal te beginnen. Om mijn hobby met jullie te delen, en de veelzijdigheid van gaming te laten zien.
Charlotte nodigde mij uit om een kijkje te gaan nemen op een feestje georganiseerd door Nintendo en Sonos, ter ere van het uitbrengen van Super Mario Party, Labo 3 en de Sonos Beam speaker. Samen met mijn zoontje Luc reisde ik af naar Amsterdam om verslag te doen. Lees en kijk snel verder!meester gamer

Labo 3

Een tijdje geleden bracht Nintendo iets compleet vernieuwends op de markt: stukken karton waar je lekker mee kon knutselen en vouwen met behulp van instructies op hun nieuwe Switch console.
Daarna kon je de knutsels bevestigen aan de controllers (joy-cons) en de Switch, om er spelletjes mee te spelen.
Je kon bijvoorbeeld een vishengel knutselen en daarna virtuele vissen vangen op de Switch door de hengel uit te gooien.
Het werkte allemaal verrassend goed dankzij de geperfectioneerde motion controls van de joy-cons. Maar pakket 1 had weinig uitdagende games, en pakket 2 was voor de kleintjes erg lastig te bouwen.
Met pakket 3 revancheert Nintendo zich, en weet de perfecte balans te vinden tussen het knutselen en een interessante game met goede gameplay en genoeg te doen.
Ik was zelf erg geïnteresseerd in het concept, maar met de eerste 2 pakketten nog niet helemaal overtuigd.
Na het zien van het Labo 3 voertuigenpakket zijn Luc en ik in elk geval helemaal om!

Sonos Beam

Terwijl Luc druk aan het knutselen en gamen was met de andere kinderen, mocht ik even wat rust opzoeken in de slaapkamer van het Sonos Home.
Daar kreeg ik uitleg over de Sonos Beam speaker, die in de toekomst met spraak te bedienen zal zijn.
In het buitenland kan dat al. Men is druk bezig met de Nederlandse vertaling.
Het apparaat is supersimpel te installeren en je sluit er met gemak alles op aan.
Muziek stuur je probleemloos door met je Apple of Android product via wifi.
Je kunt beginnen met alleen een speaker die je voor je tv zet, maar je kunt makkelijk uitbreiden met andere speakers voor echt surround sound. Die speakers pak je ook nog eens eenvoudig op om buiten of in de badkamer verder te genieten van je muziek.
En het geluid? Dat klonk weergaloos!

Super Mario Party

Terwijl ik nog aan het genieten was van Leon Bridges die door de Sonos Beam speaker schalde, kwam Luc de slaapkamer binnengestormd om me mee te sleuren naar de Super Mario Party demo’s. Hij had er al een paar uitgeprobeerd en wilde dit graag met me delen.
De Mario Party spellen zijn al jaren razend populair. Ik zelf speel ze al sinds deel 5 op de Gamecube.
Je speelt als één van de bekende Nintendo karakters op een virtueel spelbord. Na een rondje gooien met de dobbelsteen speel je een minigame tegen of met elkaar. Daar kun je dan weer munten mee verdienen, die je nodig hebt om sterren te kopen op het spelbord.
Degene met de meeste sterren aan het eind wint het spel.
De minigames zelf zijn snel te leren zodat het hele gezin mee kan doen en de minigames zijn zeer gevarieerd. Er wordt ook veel slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de joy-cons.
De éne keer speel je een traditioneel ren- en springspel met de knoppen op de joy-con, de andere keer maak je gooibewegingen om basketballen te werpen.
Naast het standaardspel kun je ook minigames tegen elkaar spelen of tegen online spelers.
Ook is er een spelvariant waarin je juist moet samenwerken om met z’n allen een woeste rivier te bedwingen in een boot.
Ik kan uit trouwens eigen ervaring vertellen dat een potje Mario Party met volwassenen leidt tot een gezellig avondje en vaak hilarische taferelen! Zo mepte ik ooit met een baseball minigame per ongeluk een vriend achterover zo onze nietsvermoedende vriendinnen in.
Dus doe die veiligheidsbandjes goed om de polsen en maak de ruimte vrij (vergeet de lamp niet, die heb ik ook al vaker geraakt in mijn enthousiasme).
Deze versie is de meest uitgebreide versie van een Mario Party tot nu toe, en staat garant voor heel wat uurtjes spelplezier met familie en vrienden.
Luc vond het in elk geval jammer dat hij al weer moest gaan en afscheid moest nemen van de andere kinderen die hij had leren kennen tijdens het spelen.

Zien is geloven!

Natuurlijk heb ik als Youtuber ook veel gefilmd.
Hieronder vind je een filmpje waarin je beide Nintendo producten in actie ziet.
Op mijn kanaal vind je nog veel meer game-gerelateerde filmpjes en reviews, dus neem er rustig eens een kijkje.
Ook kun je me vinden op Instagram, Facebook en Twitter.
Dank je wel Charlotte voor je uitnodiging, en zoals ik altijd zeg op mijn Youtubekanaal:
Ga lekker spelen!

Dank je wel Bart voor je verslag en je filmpje! Blij om te lezen dat jullie genoten hebben en jullie hebben me erg nieuwsgierig gemaakt naar de producten!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.