Filigraan stickerkaarten van SES Creative *

Filigraan

“Oh! Dit heb ik vroeger zoveel gedaan!” Enthousiast pak ik de doos uit het zojuist bezorgde pakket. Mijn enthousiasme steekt Aukje aan en al snel zitten we samen aan tafel smalle strookjes op te rollen…

SES CREATIVE

Regelmatig krijg ik een doos met knutselpakketten opgestuurd van SES Creative. Super leuk, want Aukje is echt een enorme knutselkont. De knutselpakketten van SES Creative zijn altijd compleet en makkelijk uit te voeren, zodat kinderen ook echt zelf aan de slag kunnen, Met slechts een klein beetje hulp of soms zelfs zonder. Fijn! SES Creative heeft pakketten voor de allerkleinsten, vanaf 1,5 jaar, maar ook pakketten voor juist wat grotere kinderen die al lekker veel zelf kunnen en willen knutselen.

ses filigraan

Filigraan stickerkaarten

In het filigraan pakket zitten verschillende stickerkaarten, voldoende papieren strookjes, een filigraan pen om de strookjes eenvoudig mee op te rollen en een handleiding. In principe is dit alles wat je nodig hebt, al heb ik er zelf nog een lijmstift bij gebruikt. Het principe is simpel, je haalt een strookje uit de stapel, knipt hem in drie stukken en vervolgens rol je een stuk op met behulp van de filigraan pen. In de pen zit een gleufje waar je makkelijk het strookje tussen kan stoppen, vervolgens draai je de pen rond terwijl je met je vingers het papier vasthoudt. Zelf leg ik altijd nog een vinger op de bovenkant van de pen, zodat je opgerolde strookje niet van de pen af kan floepen en je weer opnieuw moet beginnen. Is je strookje helemaal opgerold dan haal je het rolletje voorzichtig van de pen af en vervolgens plak je hem op de stickerkaart. Zelf koos ik ervoor om het uiteinde van het strookje nog even vast te zetten met een beetje plak, zodat het wat beter blijft zitten.

Filigraan

Het leuke van filigraan is dat je de rolletjes zo groot en klein kunt maken als je zelf wilt. Rol je de strookjes heel erg strak op dan zijn de rolletjes heel klein, maar laat je de rolletjes wat losser schieten tussen je vingers dan worden ze groter. Zo kan je spelen met het formaat en zelfs met de vorm. Na het rollen kan je er ook nog een druppelvorm van maken waardoor je weer een speels effect creëert.

filigraan

Wat vonden wij ervan?

Het knutselpakket heeft een leeftijdsaanduiding van 6+. Aukje wordt in november 6 maar vond dit toch nog best moeilijk. Omdat ik het zelf een ontzettend rustgevend en ontspannend werkje vind, vond ik het dan ook geen probleem om haar gezellig mee te helpen. Ik hielp met rollen en Aukje koos de kleuren en plakte ze vervolgens op. De stickerkaarten zijn zo gemaakt dat je in principe de kleur strook gebruikt die de kleur op de kaart aangeeft, maar wij zijn lekker eigenwijs en kozen zelf de kleuren die we (nou ja, vooral Aukje) wilden gebruiken. Helemaal prima!

Wat ik wel merkte was dat de kaarten behoorlijk groot zijn. Nou ja, de kaarten zelf zijn niet zo groot, maar er passen zoveel rolletjes op dat het een behoorlijke tijd duurt voordat een stickerkaart helemaal vol is. Geen probleem voor kinderen met engelengeduld of kinderen die het niet erg vinden om een paar dagen over een knutselwerkje te doen, maar Aukje heeft liever wat sneller resultaat dus zij haakte halverwege af. Misschien dat het dan toch wat beter past bij kinderen vanaf een jaar of 7 in plaats van 6.

Desondanks is het wederom een ontzettend leuk pakket van SES Creative. Het geeft geen rommel (jeej!) en een ontzettend mooi resultaat en daar gaat het natuurlijk om. Aanrader voor de feestdagen dus, wat mij betreft!

Ken jij filigraan ook nog van vroeger?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.