Flexo, bouwsteentjes met flexibele tussenstukjes *

Vind jij het ook weleens onhandig dat je LEGO® bouwstenen niet flexibel zijn? Je kan er leuke dingen mee bouwen, maar doordat ze niet kunnen buigen kan er ook heel veel niet. Daarop heeft Flexo iets bedacht, namelijk speciale bouwsteentjes met flexibele tussenstukjes, die ook perfect op je LEGO® bouwstenen passen!

Ronde en flexibele vormen met Flexo.

Wat heb ik als kind vroeger veel met LEGO® gespeeld. We hadden best een flinke verzameling en bouwden complete pretparken na, zo leuk! Maar er bleef altijd wel een frustratiepuntje, als ik iets met rondingen wilde maken, dan kon dat eigenlijk nooit. Natuurlijk kan je een hartje maken door de steentjes trapsgewijs te stapelen maar echt mooi rond wordt het natuurlijk niet. Maar daar hebben ze in Nieuw Zeeland iets op gevonden, namelijk Flexo!

flexo

Wat is Flexo?

Flexo is ’s werelds enige flexibele stenen systeem. Het bestaat uit speciale bouwsteentjes en flexibele tussenstukjes. De flexibele tussenstukjes passen alleen in de Flexo bouwsteentjes, maar de bouwsteentjes passen wel op de LEGO® stenen. Zo kan je eindeloos blijven bouwen en steeds nieuwe constructies blijven maken.

Bouwsets

Er zijn verschillende bouwsets verkrijgbaar. Er is een ‘Ocean Life’ lijn, met daarin een zeepaardje, schildpad, vis, krab en een pijlstaartrog. Daarnaast zijn er nog drie dozen geschikt voor je eigen creativiteit. Hierin zitten allerlei bouwstenen en tussenstukjes en je kan hiermee een van de voorbeelden maken maar je kan natuurlijk ook heel goed zelf bouwwerkjes bedenken. En tot slot zijn er nog kleinere zakjes verkrijgbaar, waarmee je bijvoorbeeld een sleutelhanger, zeester, armband of spacebal kunt maken. In elke set zitten meer dan voldoende flexibele tussenstukjes en overal zit een handige multitool bij inbegrepen, waarmee je de tussenstukjes stevig in de steentjes kunt drukken, maar waarmee je de steentjes ook weer makkelijk van elkaar af kunt halen.

Flexibele lego

Instructiefilmpjes

Bij de bouwsets zitten geen uitgebreide instructies. Er zit overal een kaart bij met de eerste stappen en de rest van de instructie kan je via YouTube bekijken. Heb je nou toch liever een stappenplan op papier? Dat kan, want ze staan gewoon op de site van Flexo. Ik vond zelf de instructiefilmpjes erg fijn en duidelijk. Je kan hem pauzeren wanneer je wilt en eventueel een stukje terugkijken als het onduidelijk is. Wat ik overigens maar één keer heb hoeven doen omdat de rest gewoon erg duidelijk was. Van alle bouwsets staat er uiteraard al een instructiefilmpje op YouTube en daarnaast worden er elke week nieuwe bouwideeën bij gezet.

Flexo app

Er is ook een speciale Flexo app. Deze laat de bouwwerken tot leven komen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze app grappig is om een keer te bekijken, maar verder vind ik hem geen meerwaarde hebben. Je download de app, houdt vervolgens je telefoon boven de doos en het bouwwerk komt tot leven. Op zich grappig om te zien en horen, maar je hoeft er eigenlijk nog niks voor te bouwen, omdat je je telefoon boven de doos moet houden en dus niet boven het bouwwerk zelf.

Waar te koop?

Flexo is ontwikkeld en bedacht in Nieuw Zeeland en inmiddels een grote hit in Amerika, Australië en Canada. Maar sinds kort is Flexo ook in Nederland verkrijgbaar. Je koopt het niet zomaar in iedere speelgoedwinkel, want Bellus Toys is de exclusieve distributeur van Flexo. Je kan het dus direct daar bestellen of via Bol.com. Voor een zeedier uit de Ocean Life lijn betaal je € 22,99, de grotere dozen zijn iets duurder.

En, lijkt Flexo jou ook zo leuk? Laat je het me weten als je er iets van hebt gekocht? Vind ik leuk om te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.