Review one2Track GPS horloge *

One2track

“Mama, we komen er nu aan.” En daar kwamen ze, samen teruggelopen van het speeltuintje voor aan de camping. We waren voor de eerste keer op deze camping, en normaal gesproken zou ik ze dan niet zo snel al alleen weg laten gaan. Maar Aukje had haar GPS horloge om, dus ze kon me bellen als ze de weg niet meer wisten…

Een organisatorisch probleem

Na de vakantie gaat onze oudste dochter naar groep 6. Groep 6! En dat betekent in dit geval dat ze ook naar een ander schoolgebouw gaat. Normaal gesproken niet zo’n probleem zou je misschien denken, behalve dan dat onze jongste dochter nog in een ander schoolgebouw zit. Ze zijn beiden op dezelfde tijd uit, dus daar wordt het ineens lastiger. Natuurlijk kan ik eerst de jongste ophalen en daarna de oudste, of ze loopt zelf naar ons toe, allemaal geen probleem. Maar ik weet hoe het gaat met kinderen, ze willen na schooltijd zo snel mogelijk met vriendinnen afspreken en niet eerst nog een kwartier wachten totdat ik er ben. Daar hadden we dus een klein organisatorisch probleem, want voor een eigen telefoon vind ik onze dochter echt nog te jong. Gelukkig was daar one2track, de perfecte oplossing voor dit “probleem”!

one2track

One2track

One2track ontwerpt GPS horloges, speciaal voor kinderen. Er zijn verschillende modellen, maar in grote lijnen werken alle modellen hetzelfde. Ieder horloge wordt gekoppeld aan de one2track-app waaruit alle functies en het prepaidtegoed van het horloge bediend kunnen worden. De horloges zijn als het ware een mobiele telefoon en hebben een simkaart met een eigen 06 nummer. One2track heeft een eigen, Nederlands netwerk met strenge beveiliging, waardoor onbekende én anonieme nummers jouw kind nooit kunnen bellen. Daarnaast heeft de simkaart een anti-diefstalbeveiliging, zodat misbruik van de simkaart bij diefstal van het horloge niet mogelijk is. Tot slot besteedt one2track veel aandacht aan databeveiliging. Jouw privacygegevens en die van jouw kind zijn hierdoor maximaal beveiligd.

gps horloge

Connect Move SE

Voor onze dochter ontvingen wij een knalroze Connect Move SE. Ik zocht deze uit vanwege de ronde vorm (en de roze kleur) dat vond ik wat beter passen bij de smalle armen van Aukje. Toen ze het horloge kreeg was ze dolenthousiast, ze vond hem prachtig. Door het touchscreen is het horloge makkelijk te bedienen en binnen een paar minuten had ze dan ook door hoe ze ermee om moest gaan. Snel vloog ze de trap op, om ons te bellen en berichtjes te sturen. Maar het werd pas echt leuk toen ik ging werken en ik op mijn werk steeds lieve berichtjes ontving. Superleuk!

Uiteraard ging het GPS horloge mee op vakantie en dus installeerden we de app bij oma op haar telefoon. Enthousiaste berichtjes met dat ze precies kon zien waar we waren bleven maar binnenkomen en ook Aukje vond het geweldig om dagelijks even te bellen met oma en te vertellen hoe het op vakantie was.

One2Track GPS

De belangrijkste functies van het GPS horloge

Via het horloge kan je kind dus kiezen wie ze van de toegevoegde telefoonnummers belt. Ze kan spraakberichten sturen in de chat, heeft een stappenteller en kan zelf de helderheid en volume van het horloge bedienen. De overige functies bedien je als ouder, via de one2track-app op je telefoon. Aukje vindt vooral de stappenteller erg leuk, ik ben fan van de berichtenfunctie. Zo hebben mijn man en ik beiden de app, dus als onze dochter een spraakbericht stuurt dan krijgen we die allebei binnen. Zo kunnen we ook beiden reageren mochten we dat willen. Je kunt niet appen met het horloge, en hoewel ik dat in het begin even jammer vond, vind ik het nu wel een fijne en veilige gedachte. Dan zit er nog een SOS knop op het horloge, wanneer deze wordt geactiveerd dan wordt het (door jou ingestelde) nummer gebeld.

gps horloge

One2track app

De one2track app installeer je op jouw eigen telefoon. Vanuit hier kan je het horloge bedienen of de livelocatie van het horloge (je kind 😉 ) bekijken. Handig om te weten, het horloge werkt in heel Europa, zonder extra bijkomende kosten. Verder zie je in de app het beltegoed, de stand van de batterij en kan je bijvoorbeeld een alarm voor je kind instellen. Ook is het mogelijk om stiltetijden in te stellen voor het horloge, bijvoorbeeld onder schooltijd. Zo weet je zeker dat oma niet per ongeluk de les verstoort met een berichtje 😉

Kortingscode

We zijn echt ontzettend blij met het horloge, zowel onze dochter als wij zelf. Ik merk al dat ik haar net wat sneller loslaat nu, omdat ik weet dat ik haar kan volgen en ze mij kan bellen. En naast dat het horloge heel erg fijn en handig is, is het ook gewoon ontzettend leuk. Mocht je zelf ook een one2track horloge willen aanschaffen voor je kind dan is er nu een leuke kortingsactie. Gebruik met het afrekenen de actiecode SCHOOL en ontvang 10% extra korting bovenop de bestaande acties! Geldig tot en met 11 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.